SUA. Un bărbat a stat peste 20 de ani în închisoare, pentru o crimă pe care nu a comis-o

Data publicării:
catuse2-56240

David Ranta a fost condamnat în 1991 pentru uciderea unui rabin, în cursul unui jaf. Însă, două decenii mai târziu, un martor a declarat că fusese instruit să îl identifice pe Ranta la poliție. Procurorii au recomandat anularea condamnării, relatează CNN.

„A spune că îmi pare rău pentru tot ce ați îndurat ar fi prea puțin, dar voi spune asta oricum”, i-a zis judecătoarea Miriam Cyrulnik, în cursul unei audieri care a lăsat-o chiar și pe ea cu ochii în lacrimi.

Ranta vrea să deschidă proces împotriva orașului New York și împotriva poliției. „Clientului meu i s-au furat 23 de ani din viață. Acum este o cu totul altă persoană”, a declarat avocatul bărbatului.

Deocamdată, Ranta plănuiește să se relaxeze și să încerce să refacă legăturile cu familia sa. La ieșirea din tribunal, a spus că un lucru pe care și-l dorește foarte tare este „un sandwich suculent, cu pui, și o porție de cartofi prăjiți”.

Ranta, care acum are 58 de ani, a fost condamnat la 37 de ani și jumătate de închisoare pentru uciderea lui Chaskel Werzberger, rabin din Brooklyn.

Martorul Menachem Lieberman avea 13 ani când l-a identificat pe Ranta la poliție. În 2011, el le-a spus anchetatorilor că l-a identificat pe Ranta după ce un detectiv i-a spus: „Alege-l pe tipul cu nasul mare”. „Pe măsură ce treceau anii, am tot văzut oameni nevinovați fiind eliberați, în diverse moduri. Am început să mă gândesc la procesul în care am fost implicat și mi-am amintit cum mi s-a spus să aleg pe cineva anume la identificare”, a povestit martorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri