Tânăra care a adus în pragul sinuciderii 3 bărbați inventând un viol a primit 8,6 ani de închisoare. Mama ei se aștepta la mai mult

Data actualizării: Data publicării:
tanara
Eleanor Williams

Mama unei tinere care a mințit spunând că a fost violată de cel puțin trei bărbați și care a fost condamnată săptămâna aceasta la 8 ani și jumătate de închisoare a spus că se aștepta ca fiica ei să primească o pedeapsă mai mare pentru tot răul pe care l-a provocat cu minciunile ei.

Eleanor Williams, din Barrow-in-Furness, Cumbria, a fost condamnată marți, după ce a făcut o serie de acuzații false de viol care i-a determinat pe trei dintre bărbații vizați să încerce să se sinucidă, după ce au fost arestați din cauza afirmațiilor ei, iar vieților lor au fost complet date peste cap.

Într-o postare pe Facebook din mai 2020, Williams a inclus imagini cu răni brutale, despre care spunea că au fost provocate de un grup de la o firmă de curățenie asiatică, dar ancheta a stabilit că și le-a provocat singură, potrivit The Independent.

Mama ei, Allison Johnston, a fost în instanță când judecătorul a pronunțat sentința.

Am inima frântă. Nu pot să descriu ceea ce simt. Încă nu o pot accepta cu adevărat ce s-a întâmplat”, a spus femeia. Întrebată fiind de ce crede că fiica ei a inventat astfel de minciuni, ea a răspuns: „Cred că încerca doar să-i convingă pe oameni să o asculte”.

Allison Johnston a mai spus: „Mă așteptam la o pedeapsă mai mare. Cred că judecătorul a fost cu adevărat corect când a luat în considerare vârsta și vulnerabilitățile ei.”

Femeia a mai spus că i-a fost foarte greu să asculte în instanță ce a făcut fiica ei: „A fost foarte greu de ascultat... Ca mamă, este greu să accept că este responsabilă pentru toate lucrurile pe care le-a spus judecătorul. Dar trebuie să accept asta”.

În declarația de condamnare care a fost difuzată și la tv în Anglia, judecătorul Robert Altham a spus: „Este cel puțin îngrijorător că ea nu prezintă semne semnificative de remuşcare”. El a spus că nu există o explicație pentru motivul care a determinat-o pe tânără să facă acuzațiile, pe care le-a descris drept „ficțiune”.

Eleanor Williams a acuzat mai mulți bărbați că au violat-o, iar în mai 2020 ea a postat pe Facebook fotografii în care își arăta rănile, despre care anchetatorii spun că și le-a făcut singură cu un ciocan. Trei bărbați acuzați pe nedrept au vrut să se sinucidă.

Acuzațiile femeii au condus la indignare și la proteste în orașul ei natal, Barrow-in-Furness, Cumbria, manifestări de o amploare nemaiîntâlnită acolo în ultimele 3 decenii, potrivit poliției. După postările din social media legate de presupusul incident, în oraș au fost înregistrate 151 de infracțiuni cu violență, între care 83 cu caracter rasist. De asemenea, o parte din micile afaceri locale s-au închis, iar membri ai comunității de imigranți și-au abandonat locuințele.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
De ce nu se afișează Lidia Buble cu iubitul ei, un afacerist de 62 de ani: „Când o să fie să mă mărit, o să...
Film Now
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de...
Adevarul
Angajator criticat, după ce un tânăr a refuzat să acorde 90 de minute unui test de selecție pentru că „părea...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
O mamă nu și-a crezut copilul care îi spunea că are monștri în dormitor. Problema era mult mai gravă: „S-a...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”