Țara cu cea mai mare populație musulmană a interzis "exodul" de Ramadan

Data publicării:
ramadan
Foto: Profimedia Images

Milioane de musulmani călătoresc în timpul Ramadanului, în Indonezia, pentru a-și vedea familiile cu ocazia sărbătorii Eid-al-Fitr. Autoritățile au interzis acest “exod”, temându-se că circulația populației în această perioadă ar putea submina încercarea lor de a opri răspândirea coronavirusului în toată țara. Nu este clar cum va fi aplicată această măsură restrictivă, scrie The Guardian.

Mudikul este un eveniment anual în care zeci de milioane de lucrători migranţi părăsesc Jakarta şi alte oraşe importante indoneziene pentru a merge acasă, de Ramadan, luna sfântă, care va începe pe 23 apilie și va ține până pe 23 mai.

În această perioadă, aproximativ 140 de milioane de indonezieni se vor întoarce la casele lor cu trenuri, autobuze şi care va duce la supraglomerarea infrastructurii.

Președintele Joko Widodo i-a îndemnat pe cetățeni să nu călătorească în această perioadă. Autoritățile se tem că acest “exod” într-o țară cu o populație de peste 264 de milioane de locuitori, ar permite răspândirea rapidă a coronavirusului în zonele din țară unde sistemele de sănătate sunt mai neperformante.

Indonezia a înregistrat peste 6.700 de de cazuri de infectare cu coronavirus și 590 de victime, cel mai afectat oraș fiind Jakarta. Lipsa de testare a populației ar putea însemna, însă, că numărul real al cazurilor este chiar mai mare.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri