Timp de 2 ani, un băiat de 9 ani a trăit singur în casă și a supraviețuit cu ce a primit de la vecini. Mama lui se mutase la noul iubit

Data publicării:
un baiat se uita pe fereastra
Timp de 2 ani, un băiat de 9 ani a trăit singur în casă și a supraviețuit cu ce a primit de la vecini FOTO: Shutterstock

Timp de doi ani, un băiat de 9 ani, din Franța, a trăit singur în casă și a supraviețuit mâncând conserve primite de la vecini. Când era frig, se învelea cu toate păturile din casă, pentru că apartamentul fusese deconectat de la utilități și nu mai putea fi încălzit. Săptămâna aceasta mama lui a fost condamnată la șase luni de închisoare.

Copilul a început să locuiască singur într-un bloc amplasat în imediata vecinătate a cimitirului din Nersac, la vest de Angoulême, în 2020. Atunci, mama lui și-a găsit un nou iubit într-o localitate situată la 5 km distanță și s-a mutat la el, fără să se mai intereseze de copil, relatează Le Parisien.

Vecinii și-au dat seama că băiețelul avea nevoie de ajutor și l-au aprovizionat cu alimente, însă abia după un timp și-au dat seama că el trăia complet singur și au sesizat autoritățile. Dar asta s-a întâmplat abia după 2 ani, când copilul împlinise deja 11 ani.

Într-un final, mama copilului a fost trimisă în judecată pentru neglijență, fiind condamnată săptămâna aceasta la 2 ani de închisoare, dintre care un an și jumătate cu suspendare.

Potrivit anchetei autorităților, băiatul a fost lăsat să trăiască singur în casă de mama lui, de 36 de ani, pe când era elev în clasa a IV-a. Femeia s-a mutat la iubitul ei și, potrivit martorilor, venea cu scuterul foarte rar și îi mai lăsa câte ceva de mâncare. În timpul audierilor ea a negat acest lucru, susținând că, de fapt, locuia împreună cu copilul, însă declarațiile vecinilor, au contrazis-o. Mai mult, jandarmii care au percheziționat locuința nu au găsit nicio haină de adult în interior și niciun semn că cineva se îngrijea de copil.

Cu toate acestea, băiatul a continuat să meargă la școală. Când a fost audiat de autorități, el a spus că a mâncat în cei doi ani în principal biscuiți și conserve și a mai furat roșii de pe terasa unui vecin.

Apartamentul în care a locuit timp de 2 ani băiatul nu era încălzit și nu avea curent electric. Pe timp de iarnă s-a învelit cu toate păturile din casă.

Autoritățile au fost extrem de surprinse să constate că băiatul nu numai că a mers la școală, ci chiar obținuse și rezultate bune, iar profesorii nu și-au dat seama că era într-o situație dificilă. „Zâmbea, era un elev foarte bun, mereu curat, politicos... Nu arăta niciun semn că ar fi fost abandonat”, a declarat Barbara Couturier, primărița din Nersac.

În prezent, copilul trăiește în plasament, la o familie, și spune că nu mai vrea să-și vadă mama care l-a vizitat doar de două ori anul trecut.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri