Tortura CIA dezvăluită în Senatul american

Data publicării:
download-5

Chiar în aceste momente este prezentat în Senatul american un document de 500 de pagini care descrie tehnicile de interogare ale CIA. Senatorii acuză agenţii că au folosit metode extrem de brutale şi de multe ori lipsite de efect, în cazul suspecţilor de terorism. Încalcă valorile pe care le promovează America, a tras concluzia Barack Obama.

Mai mult, programul de interogatorii nu a fost supervizat de Congres, aşa cum ar fi fost normal, iar agenţii CIA au furnizat infomaţii false sau trunchiate Congresului şi Casei Albe despre intensitatea şi brutalitatea tehnicilor de interogare folosite. Senatorii spun că Agenţia nu a comunicat adevăratul număr al prizonierilor supuşi interogatoriilor brutale.

Totul, în condiţiile în care cel puţin 26 dintre deţinuţii supuşi acestor introgatorii, nici nu ar fi trebuit să ajungă în detenţie. În fine, CIA este acuzată de raportul întocmit de senatorii democraţi, că ar fi furnizat ilegal informaţii din dosarele sale către anumiţi jurnalişti, pentru a induce ideea că interogatoriile precum cele de la Guantanamo ar fi avut succes, iar serviciile americane de contraspionaj ar fi obţinut informaţii esenţiale în lupta pentru combaterea terorismului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri