Trei indivizi au încercat să spargă o mașină a agenților din serviciul secret care o protejează pe nepoata lui Joe Biden

Data publicării:
naomi biden și agenți din secret service
Naomi Biden (foto) are 29 de ani și este fiica lui Hunter Biden și a fostei sale soții, Kathleen Buhle. Sursa foto: Profimedia Images

Agenţii serviciului secret al SUA, care o protejează pe nepoata preşedintelui american Joe Biden, au deschis focul duminică seara, după ce trei indivizi au încercat să le pătrundă într-unul din vehiculele fără însemne ale acestora, care era parcat într-un cartier de lux din Washington, relatează luni agenţia Reuters.

Secret Service a explicat într-un comunicat că agenţii săi au întâlnit „posibil trei” persoane care spărgeau un geam al unui vehicul guvernamental neocupat. Un agent a tras cu arma şi suspecţii au fugit imediat de la faţa locului, se adaugă în comunicat.

„În timpul acestei întâlniri, un agent federal a descărcat o armă de serviciu și se crede că nimeni nu a fost lovit”, a spus purtătorul de cuvânt. „Infractorii au fugit imediat de la fața locului într-un vehicul roșu, iar unitățile de sprijin regionale au fost chemate. Nu a existat nicio amenințare pentru nicio persoană protejată, iar incidentul este investigat de Departamentul de Poliție Metropolitană și de Serviciul Secret”, menţionează Secret Service, fără a confirma dacă agentul care a deschis focul avea misiunea de a o proteja pe Naomi Biden, conform ABC News.

Comunicatul mai notează că incidentul a avut loc cu puţin înainte de miezul nopţii în cartierul de lux Georgetown din Washington şi că „nu a existat nicio ameninţare faţă de nicio persoană protejată”.

Nu este clar dacă Naomi Biden a auzit ce s-a întâmplat, dar a fost informată de incident după aceea, potrivit unor surse.

„Ofițerii din Districtul al doilea și MPD Internal Affairs au fost la fața locului asistând Serviciul Secret al SUA cu privire la acest incident. Nu avem alte informații în acest moment”, a declarat Departamentul de Poliție Metropolitană într-un comunicat.

Numărul furturilor de autovehicule în Washington a crescut cu 98% până în prezent, în timp ce furturile din vehicule au scăzut ușor (-1%), potrivit celor mai recente date MPD, conform ABC.

Naomi Biden are 29 de ani și este fiica lui Hunter Biden și a fostei sale soții, Kathleen Buhle, și lucrează ca avocat la firma Arnold & Porter. Naomi s-a căsătorit cu Peter Neal într-o ceremonie care a avut loc la Casa Albă în noiembrie 2022.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri