Tribul care îl venerează pe Prințul Filip ca pe un zeu. Cum vor petrece băștinașii cu ocazia încoronării Regelui Charles

Data actualizării: Data publicării:
Membrii unui trib din Vanuatu care îl venerează pe Prințul Filip
Când Prințul Filip a vizitat insula Tanna, băștinașii au considerat că este un spirit războinic care, conform legendei, a plecat departe de casă pentru a-și găsi o femeie puternică cu care să se însoare. Foto: Profimedia Images

Un trib de pe o insulă îndepărtată din Pacificul de Sud, care îl venerează pe regretatul Duce de Edinburgh ca pe un zeu, se pregătește să organizeze o petrecere cu dansuri și băuturi prin care să marcheze momentul încoronării Regelui Charles, scrie The Telegraph.

Membrii tribului de pe insula Tanna, din Vanuatu, vor ridica steagul Regatului Unit, vor dansa și vor bea kava - o băutură amețitoare făcută din rădăcini pulverizate, potrivit unui lider local.

În cadrul petrecerii, vor fi afișate trei portrete ale Prințului Filip pe care tribul le-a primit din partea Palatului Buckingham în semn de recunoștință pentru devotamentul membrilor săi pentru Ducele de Edinburgh.

„Va fi o mare sărbătare - vorbim despre în jur de 5.000-6.000 de oameni care se strâng să sărbătorească încoronarea acestui rege”, a spus pentru ABC Radio căpetenia Johnson Iakapass.

„Avem în jur de 100 de căpetenii care vor sosi. Ceremonia va începe dimineața la ora 8, iar ridicarea drapelului va avea loc în jurul orei 10:30”, a explicat Iakapass.

„Sunt o grămadă de activități, Noaptea, după ce se bea kava, vor fi femei și bărbați care vor dansa împreună, așa că va fi [o petrecere] mare”, a mai spus liderul de trib. „Este încă un lucru care va aduce aminte de istoria Angliei și a Tannei și va păstra amintirea prieteniei din această insulă”.

Fuste de iarbă și teci pentru protecția zonelor intime

Iakapass l-a descris pe rege ca fiind „cu adevărat important pentru oamenii din Tanna”. Sătenii, care încă poartă fuste de iarbă și teci de iarbă țesută pentru protejarea zonelor intime, vor face schimb de cadouri cu mâncare și kava.

Relațiile dintre Marea Britanie și Vanuatu datează din perioada în care arhipelagul cu peste 80 de insule era o colonie, cunoscută sub numele de Noile Hebride, și erau administrate în comun de către francezi și englezi.

Înțelegerea era cunoscută sub numele de „Condominiu”, dar pentru că lucrurile erau atât de confuze, din cauza sistemelor paralele ale justiției, educației și cele guvernamenale, administrația a fost poreclită „Pandemoniu”.

Colonia și-a câștigat independența în 1980 și s-a redenumit Vanuatu. Spre deosebire de țări ca Australia, Noua Zeelandă, Canada și Papua Noua Guinee, Vanuatu nu face parte din Commonwealth, ceea ce înseamnă că Regele Charles nu este șeful statului.

Prințul Filip, un spirit războinic care s-a întors acasă după ce și-a găsit o femeie cu care să se însoare

Legăturile rămân apropiate însă. Ducele de Edinburgh, care a murit în 2021 la vârsta de 99 de ani, era cunoscut printre locuitorii insulei drept „number one big fella him bilong Misis”.

Cultul, cunoscut de antropologi drept Mișcarea Prințul Filip, a apărut acum câteva decenii și l-a considerat de mult timp pe membrul familiei regale britanice ca fiind un zeu.

O profeție străveche din Tanna spune că un spirit războinic cu pielea palidă de pe insulă se va aventura departe în căutarea unei femei puternice cu care să se însoare. Când Prințul Filip a vizitat Noile Hebride cu regretata regină Elisabeta, băștinașii au considerat că el este spiritul din legendă care acum s-a întors acasă.

Prințul i-a făcut cadou un porc alb unui membru al tribului în timpul vizitei sale. Ducele de Edinburgh știa foarte bine despre existența cultului - începând din anii '70, acesta le-a trimis locuitorilor inusulei fotografii cu el însuși, iar la schimb a primit o bâtă tradițională cu care localnicii sacrifică porcii.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita