Trump: „China a pierdut zeci de mii de oameni în lupta cu virusul”. Cifre OMS: China a raportat 4.700 de decese

Data publicării:
președintele donald trump vorbeste in timpul unei conferinte de presa la casa alba
Președintele Donald Trump vorbește în cadrul unui briefing cu jurnaliștii la Casa Albă. (Foto: Tasos Katopodis/ Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump susţine că numărul deceselor cauzate de COVID-19 în China este mult mai mare decât declară guvernul de la Beijing, fără a indica însă o sursă când lansează astfel de afirmaţii. China a raportat 4.730 de morți de COVID-19, potrivit datelor OMS.

„China a pierdut zeci de mii de oameni în lupta cu virusul. Au fost mai multe decese decât a înregistrat orice altă ţară, doar că nu au făcut publice cifrele adevărate”, a afirmat Donald Trump într-un interviu pentru Fox News, potrivit Mediafax.

În China s-au raportat 4.730 de morţi la puțin peste 90.000 de cazuri de coronavirus, în timp ce în America virusul a omorât peste 182.000 de persoane până în prezent, la circa 6 milioane de îmbolnăviri, potrivit cifrelor comunicate de OMS. SUA este ţara care înregistrează cele mai multe decese.

În cadrul aceluiași interviu, Trump a mai spus că a văzut o statistică din care reiese că numai pentru 6% din decesele înregistrate în SUA cauza morţii a fost coronavirus. Însă, de fapt, aceasta poate fi o interpretare eronată a statisticilor oficiale, care spun că numai în 6% din decese au fost la pacienți fără comorbidităţi, precum obezitate, diabet şi boli cardiace, potrivit Bloomberg.

Anthony Fauci, expert în boli infecţioase, l-a corectat pe Trump: „Avem înregistrate 180.000 de decese din cauza coronavirusului. Să nu ne lăsăm păcăliţi.”

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri