Trump: Înarmarea unor profesori „ar rezolva instantaneu problema” în cazul atacurilor armate

Data publicării:
Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele american Donald Trump spune din nou că înarmarea unor profesori, special instruiţi, „ar rezolva instantaneu” situaţii de genul atacului armat produs săptămâna trecută într-un liceu din Florida, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University
Foto: Guliver/GettyImages

Ideea sa a provocat deja reacţii extrem de divizate, într-o ţară unde există puternice divergenţe în privinţa căilor de a se pune capăt violenţelor zilnice şi masacrelor.

Trump, un republican care a susţinut dreptul de a purta armă, a lansat ideea ca profesorii să fie înarmaţi cu prilejul unei discuţii emoţionante de o oră purtate miercuri cu elevi care au supravieţuit atacului din Florida şi cu un părinte al cărui copil a fost ucis în masacru.

Profesori/antrenori bine instruiţi, pricepuţi la arme ar rezolva problema instantaneu, înainte ca poliţia să sosească. DESCURAJARE GROZAVĂ!”, a scris Trump de Twitter joi dimineaţă.

Şaptesprezece oameni - elevi şi membri ai personalului - au fost ucişi în atacul comis la 14 februarie la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, al doilea cel mai sângeros incident de acest fel produs într-o şcoală publică din Statele Unite.

Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, fost elev al liceului, a fost inculpat pentru acest atac. Potrivit autorităţilor, el era înarmat cu o puşcă de asalt semiautomată AR-15.

La întâlnirea de miercuri, Trump s-a declarat în favoarea înăspririi măsurilor de verificare a antecedentelor judiciare şi psihiatrice ale cumpărătorilor de arme, afirmând că se gândeşte la ridicarea limitei de vârstă pentru achiziţia unor tipuri de arme.

Preşedintele american a mai spus: „Dacă aţi avea un profesor ... care s-ar pricepe la arme de foc, ar putea foarte bine să pună capăt atacului foarte rapid”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri