Un băiat de 15 ani, care are deja licență și master în contabilitate, merge din toamnă la Drept

Data publicării:
adolescent cu camasa roz
James „Jimmy” Chilimigras a susținut examenul de admitere la facultatea de drept anul trecut, când avea doar 14 ani FOTO: WLOX-TV

Un băiat de 15 ani din Mississippi, SUA, care deja are diplomă de licență și master în contabilitate, se pregătește să meargă la facultatea de drept anul acesta și va deveni astfel unul dintre cei mai tineri juriști din istorie.

James „Jimmy” Chilimigras a susținut examenul de admitere la facultatea de drept anul trecut, când avea doar 14 ani și a obținut un punctaj de 174, cel mai mare din Mississippi, Alabama și Louisiana, potrivit unui post local de știri citat de The Guardian.

Jimmy, care are deja diplome de licență și master în contabilitate obținute la Universitatea Western Governors, pe care a urmat-o online, a spus că are timp până în luna mai să se decidă la ce facultate de drept va merge. Este foarte entuaziasmat că data aceasta se va duce fizic la cursuri: „Voi urma facultatea de drept din august și eu o să merg acolo, așa că va fi interesant, abia aștept.”

Facultatea de drept din SUA durează de regulă 3 ani. Dacă Jimmy își termină studiile în acest interval de timp, ar deveni unul dintre cei mai tineri absolvenți de drept din lume, potrivit oldest.org.

Al optulea cel mai tânăr absolvent de drept din lume a fost Kelly Yang din China, care a terminat la Universitatea Harvard în 2005, când avea 20 de ani. Oldest.org spune că cel mai tânăr absolvent de drept cunoscut în lume este Stephen Baccus, din Florida, care și-a terminat studiile la Universitatea din Miami la vârsta de 16 ani, în 1986.

Însă o parte dintre cei mai tineri absolvenți de drept din lume nu au urmat o carieră în domeniu. Yang a devenit jurnalistă la South China Morning Post, iar Baccus a decis mai târziu să lucreze ca profesor de neurobiologie.

Părinții lui Jimmy, John și Erin Chilimigras, au spus pentru presa locală că și-au dat seama foarte repede că fiul lor este deosebit de inteligent. A vorbit în fraze complexe încă de la 2 și a terminat liceul la 12 ani. „Întotdeauna am știut că este inteligent, dar nu ne-am așteptat să realizeze atât de multe atât de repede”, a spus Erin Chilimigras.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri