Un bărbat a murit după ce a fost înțepat de albinele despre care credea că erau reîncarnarea rudelor sale

Data actualizării: Data publicării:
roi de albine într-un copac
Un copil de trei ani a fost atacat de un roi de albine, în Botoșani. Medicii i-au scos peste 70 de ace. FOTO: Getty Images

Un bărbat din Africa de Sud a murit după ce a fost înțepat de albinele dintr-un roi despre care credea că sunt reîncarnarea rudelor lui.

Nkosentsha Njimbana, de 58 de ani, a murit în casa lui din Zalara, după ce a încercat „să vorbească” cu albinele în timpul unei ceremonii speciale, potrivit News24.

În unele culturi africane se crede că strămoșii își vizitează rudele în viață sub formă de albine sau șopârle, adesea pentru a avertiza familia să îndeplinească ritualurile tradiționale.

Albinele își făcuseră stup pe proprietatea lui Nkosentsha din Eastern Cape, iar acesta a crezut că e un semn că strămoșii lui au venit să-l viziteze, a povestit fratele bărbatului.

Purtătorul de cuvânt al tradițiilor Loyiso Nqevu a spus că incidentul dezvăluie mânia strămoșilor.

După ce a consultat un sangoma, un vindecător tradițional Zulu, Nkosentsha s-a întors pentru a îndeplini ritualul „ukugxotha iinyosi”, cunoscut sub numele de împrăștierea albinelor, pentru a încerca să le interpreteze mesajul.

Nqevu a spus că albinele s-au întors împotriva lui pentru că nu a înțeles mesajul.

„Acesta este cel mai dureros lucru care s-a întâmplat vreodată în familia noastră”, a spus fratele bărbatului, Mandla. „Nu înțelegem de ce erau atât de supărate pe el, până la urmă le primise cu brațele deschise în casa lui. Nu a încercat niciodată să le alunge”.

Nqevu a spus că odată ce o șopârlă sau albinele intră într-o casă, familia trebuie să consulte vindecătorii tradiționali pentru a afla ce ceremonie trebuie îndeplinită.

O metodă este ca liderul familiei să meargă la roiul de albine cu un pahar de suc, zahăr pe o farfurie și un pahar de țuică și să le așeze în fața albinelor, a spus el.

Multe dintre ceremonii sunt costisitoare, familiile fiind nevoite să economisească luni de zile pentru a și le permite.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Eastern Cape, Thembinkosi Kinana, a declarat că poliția a început o anchetă, iar autoritățile locale le-au transmis oamenilor să apeleze la specialiști pentru a îndepărta roiurile de albine.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri