Un bărbat a omorât două femei și a reușit să se ascundă aproape 40 de ani. Ce l-a dat de gol acum

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu doua fotografii vechi cu femei
Jacqueline Lard (foto stânga) și Amy Baker (foto dreapta) FOTO: Stafford County Sheriff's Office/ Fairfax County Sheriff's Office

Un bărbat din Virginia, SUA, a fost arestat la aproape 40 de ani după ce a comis două crime brutale. Polițiștii au ajuns la el în urma unor teste ADN.

Prima crimă a avut loc în 1986, spun autoritățile citate de CBS News. Jacqueline Lard din comitatul Stafford a fost văzută ultima dată pe 15 noiembrie 1986, la agenția imobiliară la care lucra.

În dimineața următoare, colegii ei au găsit biroul devastat și plin de sânge, polițiștii din Stafford concluzionând că în spațiul respectiv avusese loc o „luptă îngrozitoare”. Anchetatorii au stabilit că Jacqueline Lard, de 32 de ani, era dispărută, la fel și mașina ei. A doua zi, doi copii care se jucau într-o zonă împădurită au găsit cadavrul lui Lard acoperit cu un covor.

A doua crimă a avut loc în martie 1989. Atunci, o tânără din comitatul Stafford, Amy Baker, a dispărut în timp ce își vizita familia în Falls Church, Virginia, a precizat poliția din comitatul Fairfax. Baker, de 18 ani, nu s-a întors acasă după vizită, iar mașina ei a fost găsită abandonată în noaptea respectivă. Familia ei a dat-o dispărută la poliție și tot familia a fost cea care i-a găsit cadavrul în timpul căutărilor pe care le-a făcut în zonă.

Cele două crime au rămas nerezolvate decenii la rând, însă în 2021, într-o încercare nouă de a soluționa cazurile vechi, anchetatorii au prelucrat probele criminalistice cu noile tehnici. Un profil ADN a făcut legătura pentru prima dată între cele două crime.

suspect
Elroy Harrison a fost arestat pe 5 martie FOTO: Stafford County Sheriff’s Office

Detectivii au apelat la genealogia genetică criminalistică și la asistența unei echipe specializate în cazuri vechi din Virginia, iar într-un final a fost identificat un posibil suspect. Astfel, poliția a început să-l investigheze pe Elroy Harrison, de 65 de ani, din comitatul Stafford.

Anchetarea lui Harrison a început în februarie 2024, iar pe 4 martie a fost inculpat pentru multiple acuzații, inclusiv crimă de gradul întâi și răpire, în primul caz. Harrison încă nu a fost acuzat de uciderea lui Baker, ancheta fiind în desfășurare.

Harrison a fost arestat pe 5 martie și i s-a respins eliberarea pe cauțiune.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri