Un bărbat a trăit fără să știe cu geamănul lui în burtă timp de 36 de ani

Data actualizării: Data publicării:
aparat de ecografie
Un bărbat a trăit fără să știe cu geamănul lui în burtă timp de 36 de ani FOTO: Getty Images

Un bărbat care atras mereu atenția din cauza abdomenului său foarte proeminent și care arăta similar cu cel al unei femei însărcunate a trăit de fapt cu geamănul lui în interior timp de 36 de ani fără să aibă nici măcar o bănuială.

Sanju Bhagat a fost întotdeauna ironizat din cauza aspectului neobișnuit, iar oamenii din satul lui l-au numit „bărbatul însărcinat”, potrivit Times Now.

Bhagat s-a născut în Nagpur, India, în 1963 și nu a prezentat nicio anomalie când era mic. Însă, în jurul vârstei de 20 de ani, abdomenul lui s-a mărit foarte mult. Aspectul îl îngrijora, pentru că nu se punea problema să se fi îngrășat din moment ce abia avea ce să mănânce. Pentru că muncea din greu ca să-și întrețină familia, nu s-a dus la medic, în timp ce oamenii îl batjocoreau încontinuu.

Dar în cele din urmă „diformitatea” lui a început să-i creeze probleme și a ajuns de urgență la un spital din Mumbai pentru că nu mai putea să respire, în 1999.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

A ajuns în grija medicului Ajay Mehta care, inițial, a crezut că este vorba de o tumoare și l-a programat pentru operație. Dar când i-a tăiat abdomenul a găsit în interior o ființă umană reală. „Am pus mâna înăuntru și am simțit mai multe oase. Mai întâi a ieșit un membru, apoi al doilea membru. Apoi păr, organe genitale, maxilar... Am fost îngroziți. Eram confuzi și uluiți...”, a declarat atunci Ajay Mehta.

Medicii au presupus că era vorba de un caz de „sindrom al geamănălui dispărut”, ceea ce însemna că geamănul lui Bhagat ar fi murit în timpul sarcinii și ar fi fost reabsorbit de el. Însă, de fapt, era vorba de un caz și mai rar de „fetus in fetu”, în care un geamăn se naște în interiorul celuilalt. Geamănul din interior trăiește ca un parazit, dar de obicei aceste cazuri sunt depistate și rezolvate.

După intervenție, Sanju Bhagat s-a întors acasă și și-a reluat activitățile obișnuit. Medicii ar fi vrut să afla mai multe despre cazul ieșit din comun al bărbatului, însă el a refuzat să i se facă ulterior orice investigație.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri