Un bărbat care a plecat singur cu barca cu pânze spre Hawaii s-a rătăcit și a fost găsit la o lună după ce a fost dat dispărut

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu un barbat si o barca
Noel Rubio, de 60 de ani, a fost găsit la mai bine de o lună după ce nimeni n-a mai avut vreo veste despre el FOTO: US Coast Guard

Un marinar dat dispărut a fost găsit la mai bine de o lună după ce nimeni n-a mai avut vreo veste despre el. Paza de Coastă a SUA a declanșat o operațiune de căutare pentru Noel Rubio, de 60 de ani, care a dispărut după ce a plecat spre Hawaii, unde nu a mai ajuns.

Bărbatul plecase cu barca sa cu pânze, Malulani, din Long Beach, California, pe 28 decembrie și urma să sosească în Oahu, Hawaii, pe 18 ianuarie. Însă Rubio nu a ajuns la destinație la data programată, iar familia lui s-a alarmat pentru că nu a putut să-l contacteze timp de cel puțin 37 de zile, potrivit The Independent.

Printr-o postare pe Facebook, Paza de Coastă a confirmat că Noel Rubio și nava lui au fost localizați, erau în siguranță și între timp au ajuns în Hawaii.

Deocamdată nu a fost elucidat misterul dispariției marinarului, însă paza de coastă presupune că Rubio s-a rătăcit și a avut „o călătorie mai lentă” decât era de așteptat.

El are pe barcă o stație radio cu bandă marină, singurul mijloc de comunicare, care se pare că a avut probleme.

Coordonatorul misiunii de căutare și salvare, Douglas Samp, i-a sfătuit pe toți cei care pleacă în călătorii mai lungi pe mare să aibă mai multe forme de comunicare la îndemână.

După dispariția bărbatului, autoritățile maritime au depus eforturi masive pentru a determina locația ambarcațiunii sale și au verificat toate porturile din California, Hawaii și Mexic.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri