Sari la conținut
News Alert

Un bărbat plănuia să arunce în aer clădirea Congresului american

Bărbatul se numește Lee Cornell, are 20 de ani, este de culoare albă, iar autoritățile spun că a fost radicalizat și acum este un susţinător al Statului Islamic. El este acuzat de tentativă de omor şi pentru posesie ilegală de arme de foc. Suspectul a fost arestat în statul Ohio (nord), după ce a cumpărat două arme semiautomate şi muniţie dintr-un magazin din statul Ohio.

Tânărul a intrat în atenţia FBI după ce a postat pe o reţea de socializare un mesaj în care încurajează organizarea de atentate teroriste în America de Nord.

Potrivit procesului verbal al agentului FBI care l-a arestat pe Cornell, suspectul a deschis conturi de Twitter sub numele de Raheel Mahrus Ubaydah şi posta "comunicate şi înregistrări video" în favoarea grupării Statul Islamic.

De asemenea, el şi-a exprimat susţinerea faţă de un "jihad violent şi atacurile comise de alţii în America de Nord". Într-o discuţie cu un agent FBI sub acoperire, suspectul a mărturisit că îi "consideră pe membrii Congresului drept duşmani şi are intenţia de a efectua un atac asupra Capitoliului, la Washington". Cornell a cumpărat miercuri "arme semiautomate şi peste 600 de muniţii, cu scopul de a se deplasa la Washington şi a ataca mai mulţi angajaţi din interiorul Capitoliului", informează un comunicat al autorităților americane.

Tatăl suspectului a declarat că în niciun caz fiul său nu ar fi dus la îndeplinire un astfel de plan. Băiatul este sensibil, iar cel mai bun prieten al său este o pisică. N-ar putea să omoare nicio muscă, a declarat tatăl pentru CNN.