Un bărbat și-a ucis colega de serviciu, apoi a început să-i trimită mesaje de dragoste pe telefon. Cum a încercat să scape nepedepsit

Data actualizării: Data publicării:
tanara blonda cu rochie rosie
Megan Newborough FOTO: Leciestershire Police

Un bărbat și-a omorât o colegă, i-a aruncat cadavrul, apoi a continuat să-i trimită mesaje de dragoste și să o sune pentru a-și acoperi urmele, potrivit instanței.

Megan Newborough, de 23 de ani, a fost omorâtă în august 2021 de Ross McCullum, pe care l-a cunoscut la locul de muncă și cu care a avut o scurtă relație. McCullum, de 30 de ani, a recunoscut că a ucis-o pe Newborough, dar spune că nu a fost cu intenție și, mai mult, nu și-a dat seama că a făcut-o, potrivit BBC.

Procurorul John Cammegh spune că cei doi s-au cunoscut în 2021, la sfârșitul lunii iunie, la fabrica de cărămidă Ibstock din Leicestershire, unde Megan Newborough era angajată la departamentul de resurse umane. Cammegh a spus că cei doi și-au trimis mesaje de amor și au avut „un fel de relație” în săptămânile dinaintea morții ei.

Potrivit instanței, Megan Newborough s-a dus să-l viziteze acasă pe McCullum, pe 6 august 2021. Procurorul spune că, atunci, McCullum a atacat-o „cu o violență extremă” pe Newborough. „Mai întâi, a strâns-o de gât”, a spus el. Medicul legist a confirmat că „presiunea la nivelul gâtului” sau strangularea a fost cauza morții lui Megan. Însă, ca să se asigure că tânăra a murit, McCullum i-a tăiat gâtul. O examinare post-mortem a constatat că avea 14 răni la gât.

După ce a omorât-o, Ross McCullum i-a pus cadavrul în mașina ei pe care a condus-o într-un loc izolat, unde i-a aruncat corpul. Pe drum, i-a aruncat telefonul mobil, dar fără să-l închidă.

Fratele tinerei a reușit să găsească telefonul folosind o aplicație de urmărire, după ce familia s-a alarmat pentru că a lipsit de acasă o zi.

Procurorul a precizat că Ross McCullum a negat crima și a pus totul pe seama unei tulburări psihice de moment, spunând că nu a vrut să o ucidă sau să-i facă vreun rău. Însă acuzarea a respins această teorie, pentru că „inculpatul s-a angajat imediat într-o serie de acțiuni deliberate, atent calculate și atent executate, pentru a-și acoperi urmele”.

Planul lui a inclus și mesaje în care își mărturisea dragostea și îngrijorarea pentru ea.

Cadavrul lui Megan Newborough a fost găsit în dimineața de 8 august, iar mașina ei murdară de sânge a fost localizată într-o parcare.

Procurorul a mai spus că McCullum a fost diagnosticat cu ADHD, dar a încetat să ia medicamente pentru această afecțiune în săptămânile dinaintea crimei.

Procesul este în curs.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri