Un campion la șah a rămas fără medalie după ce a sărbătorit victoria făcându-și nevoile în cada din camera de hotel

Data actualizării: Data publicării:
tabla de sah chinezesc
Un campion la șah a rămas fără medalie după ce a sărbătorit victoria făcându-și nevoile în cada din camera de hotel FOTO: Getty Images

Lumea șahului chinez este zguduită de un scandal uriaș, după ce campionului național i s-a retras luni medalia, fiind acuzat că și-a făcut nevoile în cada din camera de hotel în timp ce-și sărbătorea victoria.

Xiangqi - șahul chinezesc - este extrem de popular de sute de ani în toată Asia, iar Yan Chenglong, de 48 de ani, a învins zeci de concurenți săptămâna trecută și a câștigat titlul de „Regele Xiangqi” la un turneu național organizat de Asociația Chineză de Xiangqi.

Însă bucuria a fost de scurtă durată, asociația anunțând luni că îi va retrage lui Yan titlul, precum și premiul în bani, după ce a fost prins „perturbând ordinea publică” și afișând un „comportament scandalos”, potrivit The Guardian.

Asociația a fost, de asemenea, nevoită să lămurească zvonurile potrivit cărora Yan ar fi trișat în timpul concursului folosind margele anale echipate cu transmițătoare wireless pentru a trimite și a primi semnale.

Prin intermediul acestora, Yan ar fi comunicat informații despre tabla de șah către un computer, care apoi îi transmitea înapoi instrucțiuni despre mișcările pe care trebuia să le facă sub formă de vibrații, potrivit informațiilor care circulă pe rețeaua socială Weibo.

„În prezent este imposibil să dovedim că Yan a trișat prin această metodă, așa cum s-a speculat pe rețelele sociale”, a transmis asociația.

Însă titlul a fost retras, iar Yan nu mai are voie să joace timp de un an, după ce sărbătorirea victoriei a luat o turnură scandaloasă.

„Yan a consumat alcool împreună cu alte persoane în camera lui de hotel, iar apoi și-a făcut nevoile în cadă, deteriorând bunurile hotelului, a încălcat normele de ordine publică și bune moravuri, comportamentul lui având un impact negativ asupra competiției”, a mai precizat asociația.

Nu a fost dezvăluită valoarea premiului în bani pe care Yan l-a încasat după ce a fost desemnat campion, însă, de regulă, aceste sume sunt importante, de mii sau zeci de mii de dolari.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri