Un câștig la loto a aruncat o întreagă familie într-un război incredibil. Ce s-a ales, până la urmă, de premiul de 1 milion de dolari

Data actualizării: Data publicării:
bani dolari
Un câștig la loto a aruncat o întreagă familie într-un război incredibil FOTO: Shutterstock

O familie din Australia este sfâșiată de un conflict incredibil provocat de un câștig la loterie în valoare de un milion de dolari. S-a ajuns la o luptă urâtă în justiție, din cauza unei sume oferite drept cadou.

Totul a început în martie 2018, când Willian John Bampton, din Queensland, a dat lovitura și a câștigat aproape 1 milion de dolari australieni, mai exact 986.000. Dar bătrânul a refuzat să-și ajute cu bani fiica de 69 de ani, Sue Vourlides, pentru că nu-l place pe soțul acesteia, Jim, și nu voia ca acesta să beneficieze de vreun ban de la el.

5 luni mai târziu, însă, a cedat și i-a oferit fiicei sale un cec cu 300.000 de dolari.

Dar după 3 ani, în 2021, Bampton s-a răzgândit și a cerut banii înapoi, spunând că atunci a fost „hărțuit” să-i ofere.

Acest lucru a ruinat în cele din urmă relația în toată familia, ajungându-se la o luptă de durată în justiție, potrivit The Australian.

Potrivit unei hotărâri a Tribunalului Districtual Brisbane din ianuarie 2024, Bampton a deschis un depozit pentru o casă cu patru dormitoare după ce a câștigat la loterie. După ce a plătit avansul de 50.000 de dolari, el a virat și restul sumei de 505.000 de dolari, pentru a deține casa în coproprietate cu fiul său, Larry.

Abia după ce a făcut această achiziție Bampton i-a dat fiicei sale o parte din câștig.

Dar Bampton spune acum că a fost constrâns să-i dea fiicei sale banii și a simțit că nu are „o altă opțiune” decât să cedeze insistențelor ei, după o ceartă aprinsă în familie.

Vourlides, însă, afirmă că tatăl ei i-a dat banii de bunăvoie, iar întregul calvar legat de bani a apărut din cauza faptului că Bampton s-a înstrăinat de copiii lui.

A urmat o dispută juridică între Bampton și copiii lui, în urma căreia judecătorul a decis în favoarea lui Vourlides, stabilind că Bampton a acționat din proprie inițiativă, neavând demență sau alte boli care să-i influențeze vreo decizie.

Judecătoarea Suzanne Sheridan a spus: „Deși domnul Bampton avea o vârstă înaintată și afecțiuni medicale, analize arată că avea capacitatea deplină și era capabil să-și gestioneze situația financiară. Nu rezultă că doamna Vourlides a profitat de domnul Bampton. A fost vorba de un dar pe care le-a oferit în mod conștient".

Vourlides a spus că acest câștig la loterie n-a făcut altceva decât să le distrugă viețile. Fratele ei a declarat pentru presa locală: „Nimeni n-a ieșit câștigător din asta, doar i-a distrus pe toți membrii familiei. Cel mai rău lucru care ni s-a întâmplat vreodată a fost că a câștigat milionul de dolari”.

Luna aceasta, Bampton a decis să facă apel la decizia judecătorului, pentru că, spune el, n-a mai rămas cu niciun ban din câștigul lui.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri