Un criminal deportat vrea să se întoarcă în Marea Britanie pentru a arăta familiei victimei sale unde i-a îngropat cadavrul

Data actualizării: Data publicării:
criminal
Foto: Captură video Sky News

Un criminal deportat din Marea Britanie se oferă să se întoarcă în țară pentru a arăta familiei victimei sale unde i-a îngropat cadavrul, în urmă cu 54 de ani, relatează Sky News

Nizamodeen Hosein avea 22 de ani când el și fratele său mai mare, Arthur, au răpit-o pe Muriel McKay, soția unui director de ziar, și au cerut o răscumpărare de un milion de lire sterline.

Cei doi frații au fost prinși și închiși pe viață pentru crimă, în timp ce cadavrul lui Muriel, în vârstă de 55 de ani, nu a fost găsit niciodată.

Răpitorii au confundat-o pe Muriel cu Anna Murdoch, soția de atunci a magnatului australian Rupert Murdoch. Soțul lui Muriel, Alick, de asemenea australian, era adjunctul lui Murdoch.

În prezent liber și trăind în Trinidad, țara sa natală, Hosein ține legătura cu familia victimei și vrea să ajute la găsirea rămășițelor lui Muriel. 

El a solicitat Ministerului de Interne ridicarea ordinului de deportare care încă îi interzice accesul în Regatul Unit. Fratele său, Arthur, a murit în închisoare în 2009.

El a scris: „Recunosc implicarea mea în răpirea și moartea lui Muriel McKay și am încercat să o ajut pe fiica ei, Dianne, să îi localizeze corpul. Cred că sunt singura persoană în viață care știe unde se află cadavrul lui Muriel și aș dori ca trupul ei să fie găsit înainte să mor”. 

După ani de zile în care a refuzat să explice soarta lui Muriel, Hosein susține acum că femeia a murit din cauza unui atac de cord la ferma închiriată în Hertfordshire, unde o țineau sechestrată.

Hosein, în vârstă de 75 de ani, spune că a intrat în panică și i-a îngropat cadavrul sub o grămadă de bălegar în spatele fermei din apropierea satului Stocking Pelham.

Detectivii de la Scotland Yard au cercetat anul trecut o mică parte a unui câmp din apropierea casei, fără succes, dar familia insistă că au săpat în locul greșit.

Hosein spune că este sigur că își va aminti exact unde a îngropat trupul lui Muriel, chiar dacă clădirile, curtea și câmpurile s-au schimbat mult de la răpirea din 1969.

„Este o ușurare să vorbesc cu criminalul mamei mele”

Pentru a-l ajuta, familia McKay a comandat imagini generate pe calculator pentru a arăta cu precizie schimbările care au avut loc la fermă.

Întrebată cum este să vorbească cu bărbatul condamnat pentru uciderea mamei sale, Dianne a spus: „A fost foarte greu să nu am cu cine să vorbesc atâția ani, nu am avut nicio pistă și nicio speranță de a-i găsi vreodată cadavrul. De fapt, este o ușurare să vorbesc cu el”. 

Dianne, în vârstă de 82 de ani, crede că aceasta este probabil ultima șansă a familiei de a găsi locul în care se află cadavrul mamei sale.

Ministerul de Interne a precizat într-o declarație: „Ne exprimăm compasiunea față de cei dragi lui Muriel McKay. Deși nu comentăm cazuri individuale, colaborăm cu poliția în ceea ce privește orice solicitare referitoare la investigațiile în curs”.

Scotland Yard este în contact cu familia McKay și a vorbit cu Hosein.

Detectivii iau în considerare posibilitatea de a solicita un mandat de percheziție pentru a face din nou săpături la fermă, dar nu sunt încă convinși că acest lucru va avea rezultate.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri