Un elev chinez venit la schimb în SUA a fost găsit într-un cort în munții din Utah după ce a fost victima unei „răpiri cibernetice”

Data publicării:
elev chinez găsit în cort după o răpire cibernetică
Victimele răpirilor cibernetice sunt convinse să se izoleze și chiar să facă fotografii pentru a face să pară că sunt ținute captive, în timp ce rudele sunt escrocate cu bani. Sursa foto Profimedia Images

Un elev chinez venit la schimb în SUA a fost găsit înfrigurat și speriat, dar în viață, într-o zonă retrasă din Utah, după ce părinții săi au fost escrocați cu zeci de mii de dolari într-o „răpire cibernetică”, transmite BBC.

Kai Zhuang a fost descoperit „foarte înfrigurat și speriat” într-un cort din zona rurală a Utah, a declarat poliția Riverdale într-un comunicat.

Se crede că tânărul de 17 ani s-a izolat după ce a fost manipulat de răpitori. Părinții lui au fost apoi păcăliți să plătească în jur de 80.000 de dolari.

Zhuang este unul dintre elevii străini vizați recent de așa-zișii răpitori cibernetici din SUA, a adăugat poliția Riverdale într-o declarație.

Poliția crede că Kai era controlat de răpitori încă din 20 decembrie, când a fost văzut de ofițerii din Provo, Utah, cărând echipamente de camping.

Acei ofițeri au aranjat ca el să fie returnat la Riverdale - unde locuia cu o familie gazdă – fiind îngrijorați de siguranța lui. El nu a menționat însă nicio amenințare la momentul respectiv.

Poliția a fost apoi contactată pe 28 decembrie de școala la care urma cursuri, care fusese contactată de părinții săi din China.

Părinții lui Kai le-au spus oficialilor școlii că li s-a trimis o cerere de răscumpărare și o poză cu fiul lor care indică faptul că a fost răpit.

Potrivit poliției, victimele răpirii cibernetice sunt convinse să se izoleze și chiar să facă fotografii pentru a face să pară că sunt ținute captive - în ciuda faptului că răpitorii nu sunt prezenți. În schimb, victima este monitorizată prin Facetime sau Skype.

Atât victima, cât și familiile lor sunt apoi convinse că celălalt va fi vătămat dacă nu se conformează.

Dar, în ciuda faptului că răpitorii nu au fost cu Kai, poliția din Utah încă se temea pentru siguranța lui, explicând că din cauza temperaturilor din decembrie din acest stat exista riscul ca studentul să poată „îngheța până la moarte peste noapte”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri