Un muncitor migrant din Kenya a murit în Qatar, după ce a căzut de la mare înălțime pe stadionul Lusail

Data publicării:
Argentina v Saudi Arabia: Group C - FIFA World Cup Qatar 2022, Lusail City - 22 Nov 2022
Stadionul Lusail. Foto: Profimedia Images

Un kenyan de 24 de ani, John Njue Kibue, a murit în timp ce lucra ca agent de securitate la Cupa Mondială din Qatar. Kibue a căzut de la etajul opt al stadionului Lusail sâmbătă noapte, după victoria Argentinei în sferturile de finală împotriva Olandei, scrie The Guardian.

Comitetul care se ocupă de organizarea Cupei Mondiale a anunțat că Kibue a murit la trei zile de la incident, perioadă în care a fost internat la terapie intensivă și că o anchetă cu privire la circumstanțele morții sale va fi efectuată „în regim de urgență”.

„Sâmbătă, 10 decembrie, John Njau Kibue, un agent de securitate la Stadionul Lusail, a căzut în timpul serviciului”, a transmis comitetul. „Regretăm să anunțăm că, în ciuda eforturilor echipei medicale, acesta a decedat la spital, marți, 13 decembrie, după ce a stat trei zile în secția de terapie intensivă. Rudele lui au fost informate”, se mai arată în comunicat.

„Organizatorii turneului din Qatar investighează de urgență circumstanțele care au dus la incident și vor furniza informații suplimentare în așteptarea rezultatului anchetei.”

Incidentul a avut loc în jurul orei 2 dimineața. Un martor a spus pentru The Guardian că Kibue a căzut de pe cel mai înalt balcon exterior, aproape de poarta 30 a stadionului.

Familia lui Kibue solicită mai multe informații cu privire la circumstanțele din jurul tragediei. „Am fost informați [marți] dimineață că a murit”, a declarat Anne Wanjiru, sora lui Kibue, pentru ziarul Standard din Nairobi. „Suntem șocați”, a mai spus aceasta.

Wanjiru a cerut ajutor guvernului kenyan și președintelui FIFA, Gianni Infantino. „Vrem răspunsuri cu privire la circumstanțele morții lui”, a spus ea. „Ei susțin că era în stare de ebrietate. Am auzit că a lucrat până la epuizare. Este foarte dureros – ar trebui să ne ajute.”

Kibue este al doilea muncitor migrant care a murit în timp ce lucra la Cupa Mondială. Săptămâna trecută, un cetăţean filipinez a murit la Sealine Resort, locul de antrenament al echipei naţionale a Arabiei Saudite. Potrivit informațiilor, el a suferit răni la cap după ce a căzut de pe o rampă.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri