Un român a fost prins în Franța cu doi adolescenți vietnamezi ascunși în gențile de voiaj din portbagajul său

Data actualizării: Data publicării:
Man take luggage bag from modern car trunk close-up. Hand putting suitcase in blue modern car
Imagine ilustrativă. Sursa foto: Profimedia Images

Un român a fost condamnat la 3 ani de închisoare de o instanță din Franța, după ce a fost prins în timp ce încerca să ajungă în Anglia cu doi adolesecenți de origine vietnameză ascunși în genți care se se aflau în porbagajul său, informează Actu.fr.

"Gențile erau foarte mici, aveau dimensiunile 80 cm lungime, 40 cm lățime și 50cm înălțime", a declarat președintele tribunalului din Dieppe, uimit, arătând fotografia celor două genți.

Pe 26 ianuarie 2024, agenții vamali din zona Canalului Mânecii au găsit doi adolescenți de origine vietnameză, un băiat și o fată, ascunși în două genți de voiaj care se aflau în portbagajul unui autoturism BMW condus de românul de 30 de ani, care se pregătea să se îmbarce din Dieppe pe feribotul spre Anglia. Potrivit sursei citate, copiii ar fi călătorit în genți din apropierea Parisului și până în orașul Ango.

În cadrul procesului desfășurat pe 29 ianuarie, șoferul român a negat inițial acuzațiile, însă ulterior a mărturisit că a fost contactat de un traficant de persoane, cetățean moldovean, în timp ce se afla în România. A primit cheile unei mașini și a zburat în Franța. A așteptat 10 zile într-un hotel, apoi i s-a spus unde este parcată mașina. A urmat o întâlnire cu persoanele care urmau să intre în genți, cu care a vorbit puțin prin Google Translate.

"Cei doi tineri au venit cu gențile", a declarat șoferul român, apoi au pornit către Dieppe. Adolescenții vietnamnezi ar fi intrat în genți cu 7 kilometri înainte de Dieppe.

Cu toate acestea, adolescenta vietnameză le-a declarat altceva procurorilor. Ea spune că se aflau ascunși încă din zona Parisului. Gențile erau ușor deschise, "însă nu suficient pentru a avea aer", așa că au făcut găuri suplimentare cu un cutter.

Bărbatul român a declarat că nu știa cât ar fi primit dacă i-ar fi transportat pe cei doi adolescenți în Londra, așa cum era planul. Un schimb de SMS-uri arată suma de 15.000 de euro pentru fiecare "pui vietnamez". Suma aceasta nu ar fi urmat să fie primită de român, ci de cetățeanul moldovean, susține avocatul românului.

Cei doi adolecenți vietnamezi au fost preluați de autoritățile franceze. Tânărul nu a vorbit, însă adolescenta a povestit cum a ajuns din Vietnam în Franța în urmă cu șase luni.

Procurorii francezi au cerut pentru român 30 de luni de închisoare și interdicția de a intrat în Franța timp de trei ani, însă judecătorul l-a condamnat la 3 ani de închisoare și apoi interdicție permanentă de a intra pe teritoriul francez.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri