Un român stabilit în Italia, care și-a pierdut buletinul în urmă cu 20 de ani, s-a trezit cu o datorie de 800.000 de euro

Data publicării:
Man with bill and stack of coin on business office table vintage style
Foto: Profimedia Images

Un român în vârstă de 40 de ani, stabilit în Italia, s-a trezit cu o datorie de 807.000 de euro și a aflat că, după ce și-a pierdut buletinul în urmă cu 20 de ani, un conațional i-a furat identitatea și a trăit o „viață paralelă”, acumulând datorii uriașe în numele său, relatează Radio Siena.

Românul păgubit și-a pierdut buletinul în anul 2003, iar actul a ajuns în posesia unui conațional, care i-a furat apoi identitatea. Individul și-a făcut pașaport italian și și-a deschis o afacere în Verona, totul sub numele victimei de 40 de ani.

Potrivit sursei citate, hoțul de identitate a dus o viață paralelă, timp în care a comis numeroase ilegalități, printre care și evaziune fiscală. Mai mult, acesta nu și-a plătit amenzile sau impozitele care figurau pe numele românului care și-a pierdut buletinul.

20 de ani mai târziu, românul păgubit a primit în vara anului 2023 o somație de plată privind executarea silită din partea Agenției de Venituri din Siena pentru o datorie de 807.000 de euro și așa a aflat că i-a fost furată identitatea. El l-a dat în judecată pe conaționalul său, iar Curtea de Justiție Fiscală a anulat datoria, obligându-l pe reclamat să achite cheltuielile de judecată.

Persoanele care își pierd actul de identitate ori care au fost victima unui furt trebuie să sesizeze acest lucru la Poliție sau la Direcția Generală Pentru Evidența Persoanelor și trebuie să solicite eliberarea unui nou buletin în termen de 15 zile.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri