Un șarpe de mari dimensiuni a murit după ce a încercat să mănânce un porc spinos

Data actualizării: Data publicării:
366380479_672932108199462_1962407547188308721_n
Sursa foto: ISRAEL NATURE AND PARKS AUTHORITY / Facebook

Un șarpe de mari dimensiuni a fost găsit mort într-un oraș din Israel, după ce ar fi încercat să mănânce un porc spinos, scrie Jerusalem Post.

Întâmplarea a avut loc săptămâna aceasta în orașul Shoham. Mai mulți stăpâni de câini au observat un șarpe negru de mari dimensiuni în apropierea parcului destinat câinilor din oraș. Reptila stătea nemișcată și avea în gură un porc spinos.

Aviad Bar, specialist în reptile în cadrul Autorității pentru natură și parcuri din Israel, a venit la fața locului și a stabilit că șarpele era un exemplar din familia Black Whip și încercase să mănânce porcul spinos.

"Presupun că șarpele a încercat să devoreze porcul spinos, dar nu a reușit, și când a încercat să elimine prada a înțeles greșeala făcută. Țepii porcului spinos, poziționați într-o singură direcție, nu i-au permis șarpelui să-l elimine, iar ambele exemplare și-au găsit sfârșitul în această întâlnire tragică", a declarat Aviad Bar.

Israel găzduiește trei specii de porc spinos și peste 40 de specii de șarpe, dintre care doar 9 sunt veninoase.

Șerpii din specia Black Whip sunt printre cei mai întâlniți în Israel, fiind în același timp cele mai lungi reptile din țară. Exemplarele nu sunt veninoase și pot atinge o lungime de trei metri. Este considerat util pentru că extermină populația locală de rozătoare.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri