VIDEO. Cum arată după erupție Arka Krakatoa, vulcanul denumit „Copilul lui Krakatoa”

Data publicării:
arka krakatoa

Mai multe tsunamiuri ar putea lovi coasta Indoneziei în următoarele zile, avertizează autoritățile, pe măsură ce vulcanul Arka Krakatoa continuă să erupă. Cel puțin 281 de oameni au murit, după ce valurile de până la 3 metri înălțime ale unui tsunami în Indonezia au lovit coasta, fără niciun avertisment. Alte sute de oameni sunt răniți, iar zeci sunt dați dispăruți.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: VIDEO. Tsunami în Indonezia. Valurile mari de apă au lovit în timpul unui concert

Imaginile surprinse duminică deasupra vulcanului Arka Krakatoa arată cum craterul încă fumegă. Sutopo Purwo, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale a Dezastrelor din Indonezia, a avertizat că riscul de formare a unui nou tsunami încă este mare, cât timp vulcanul rămâne activ.

Purwo a explicat că sistemele de avertizare de tsunami din Indonezia funcționează numai în cazul unor seisme, însă nu sunt declanșate de alunecări subacvatice de teren sau de erupții vulcanice.

Tsunamiul ar fi fost provocat de alunecările subacvatice de teren cauzate de erupția vulcanului Arka Krakatoa. În indoneziană, denumirea vulcanului se traduce drept „copilul lui Krakatoa”. Krakatoa este unul dintre cei mai renumiți vulcani ai lumii și cel mai distructiv din istoria omenirii, după erupția din 1883.

Arka Krakatoa s-a format în 1927, după o erupție a vulcanului Krakatoa, iar în ultimele luni a devenit extrem de activ, oamenii fiind sfătuiți să evite zonele din jurul craterului.

 

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri