VIDEO. Explozie într-un magazin din Republica Dominicană: Cel puțin 12 morţi, printre care și copii, 65 de răniţi şi 55 dispăruți

Data actualizării: Data publicării:
pompieri la locul unei explozii
O explozie s-a produs luni într-un magazin din provincia San Cristobal, în Republica Dominicană, și s-a soldat cu cel puțin 12 morţi. Foto: Profimedia

O explozie s-a produs luni într-un magazin din provincia San Cristobal, în Republica Dominicană, și s-a soldat cu cel puțin 12 morţi, a anunţat marţi preşedintele Luis Abinader, care a menţionat şi 55 de persoane date dispărute şi cel puţin 65 rănite, transmite AFP și Reuters.

„Aş dori să exprim sincere condoleanţe familiilor celor 12 persoane, bărbaţi, femei şi copii, care au murit până acum”, a declarat preşedintele în cadrul unei vizite la San Cristobal, capitala provinciei cu acelaşi nume, unde a avut loc explozia.

„Facem tot ce este omeneşte posibil (...) pentru a investiga situaţia celor dispăruți”, a asigurat Abinader. „O anchetă va fi efectuată pentru a determina originea şi cauzele acestui teribil accident”, a adăugat el.

Puternica explozie s-a produs luni, în jurul orei 15:10 (19.10 GMT), în zona comercială din San Cristobal. Explozia a declanşat un incendiu şi o coloană uriaşă de fum. Unda de şoc a zguduit clădirile învecinate, relatează AFP, citată de Agerpres.

San Cristobal este a patra cea mai populată provincie din ţară, cu aproape 700.000 de locuitori, din cele zece milioane ai Republicii Dominicane. Oraşul San Cristobal se află la mai puţin de 30 de kilometri de capitala Santo Domingo.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri