VIDEO. Inundații de proporții în deșertul din Oman, strat gros de grindină în Emiratele Arabe Unite, furtuni violente în Antalya

Data publicării:
camile in desert langa o balta cu apa
Zone din deșert au fost afectate de inundații. Foto: Profimedia

Zile extrem de bulversante din punct de vedere climatic. Zone din deșert, de exemplu, au fost afectate de inundații. Mai multe evenimente meteo violente s-au manifestat doar în ultimele 24 de ore.

Pentru început vedeți în materialul video inundații de proporții în Oman. După ploi abundente, peisajul arid a fost măturat de o viitură uriașă care semăna mai degrabă cu un fluviu. Cel puțin 6 oameni au murit și doi au dispărut luați de ape.

Nu suntem obișnuiți să vedem deșertul așa, însă a fost furtună cu grindină în deșertul din Emiratele Arabe Unite. A căzut atât de multă gheață încât a albit pământul. Localnicii au fost șocați. În plus, grindina a provocat pagube caselor.

Și tot ploile violente au făcut prăpăd în Antalya, unde mai multe cartiere au fost inundate. În 24 de ore au căzut 300 de litri de precipitații pe metru pătrat. Un om a murit după ce a rămas blocat cu mașina într-un pasaj subteran, într-un loc în care apa a atins 2 metri și jumătate.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri