VIDEO. Kim Jong-un, filmat în timp ce fumează lângă racheta lansată marți

Data publicării:
icbm-intercontinental-ballistic-missile-north-korea-hwasong-14-ap17185312955179

Noi detalii apar astăzi despre racheta lansată de Coreea de Nord în urmă cu trei zile. Kim Jong-un s-ar fi plimbat aproape de racheta Hwasong-14 în timp ce era pregătită pentru lansare,  în timp ce fuma o țigară.

Imaginile îl înfățișează pe liderul de la Phenian în timp ce fumează foarte aproape de rachetă, iar racheta era pusă pe poziții.

El se afla la doar câțiva metri de proiectilul încă netestat.

Potrivit Business Insider, practicile de alimentare cu combustibil lichid din Coreea de Nord au provocat îngrijorare, deoarece lichidul este volatil și periculos chiar și în cele mai sigure condiții.

În 1980, în SUA, o rachetă alimentată cu combustibil lichid a explodat din cauza unei conexiuni electrice care s-a desprins. În prezent, SUA alimentează rachetele cu combustibili solizi.

Washingtonul a confirmat marţi că Phenianul a procedat la prima sa lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) şi a denunţat „o nouă escaladare a ameninţării” reprezentate de această țară. Armata americană a pus iniţial la îndoială anunţul Coreei de Nord potrivit căruia ea a tras o rachetă intercontinentală, evocând o rachetă cu o rază de acţiune „intermediară”. Însă Statele Unite au recunoscut ulterior că este vorba despre o ICBM.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri