VIDEO. O animație grafică arată cum Arabia Saudită doboară un avion de pasageri al Qatar Airways

Data publicării:
avion

AnPrincipalul post de televiziune al Arabiei Saudite a difuzat o animație în care simulează cum ar arăta doborârea unui avion de pasageri al Qatarului de către forțele aeriene saudite. Animația grafică publicată de Al Arabiya, în plin conflict diplomatic în Golf, este considerată „extrem de provocatoare”, relatează The Independent.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Animația grafică a fost postată pe canalul de Youtube al televiziunii, care descrie clipul drept un video de informare asupra „coridoarelor de urgență” care le permit avioanelor din Qatar să treacă peste restricțiile aeriene impuse asupra zborurilor din Doha de către Arabia Saudită, Bahrain, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Această animație 3D înfățișează un scenariu în care un avion al companiei aeriene Qatar Airways trece peste blocada aeriană impusă de țarile din Golf și are parte de un răspuns violent, fiind doborât de forțele aeriene saudite. 

Clipul detaliază și cele 9 „coridoare de urgență” prin care avioanele din Qatar pot trece, însă doar în condiții-limită, stabilite clar. Printre acestea se numără: defecțiuni tehnice sau urgențe medicale ale unor pasageri.  În afara acestor situații, avioanele Qatarului sunt obligate să ocolească statele cu care Doha este în conflict diplomatic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri