Marine Le Pen, înlocuită la conducerea partidului de un tânăr de 27 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Jordan Bardella
Jordan Bardella, o înlocuiește oe Marine Le Pen și devine noul președinte. Foto: Profimedia Images

Jordan Bardella este noul președinte al partidului anti-imigraţie fondat de tatăl lui Le Pen, scrie france24.com. Apropiații spun că este favoritul lui Marine Le Pen de când acesta s-a înscris în partid, la 16 ani. Le Pen a decis să se retragă după ce a condus partidul timp de 11 ani.

Bardella, un tânăr în vârstă de 27 de ani şi membru al Parlamentului European, a obținut 85% din voturi, la alegerile interne ale partidului, potrivit rezultatelor anunţate la un congres al partidului la Paris. El devine, astfel, prima persoană care conduce partidul anti-imigraţie care nu poartă numele Le Pen de când a fost fondat. Partidul a fost condus de tatăl lui Le Pen, timp de 40 de ani, iar Marine Le Pen, timp de 11 ani.

„Faptul că președintele partidului nu va avea numele Le Pen este semnul deschiderii și al încrederii pe care Marine le are în noua generație”, a declarat Bardella pentru AFP, citat de france24.com

Bardella a mai declarat că se așteaptă și dorește ca Le Pen să ia a patra candidatură la președinție în 2027, după recordul ei de 41,5% în turul alegerilor din aprilie împotriva președintelui Emmanuel Macron.

 

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri