Medvedev, reacție sadică după ce o scrimeră ucraineancă a refuzat să dea mâna cu rivala din Rusia: „La noi era ruptă în bucăți”

Data actualizării: Data publicării:
anna smirnova sta pe un scaun
În așteptarea salutului, rusoaica s-a așezat pe un scaun. Foto: Profimedia

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avut o declarație șocantă în ceea ce privește refuzul scrimerei ucrainence Olga Kharlan de a da mâna cu rivala sa din Rusia, Anna Smirnova, la Campionatul Mondial. „În Evul Mediu, erai decapitat pentru asta”, a spus Medvedev. 

Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a comentat controversa legată de refuzul scrimerei ucrainence Olga Kharlan de a da mâna cu adversara sa rusoaică Anna Smirnova la Campionatul Mondial de Scrimă, potrivit pravda.ru.

Fostul președinte al Rusiei a spus că „în niciun caz” nu pot fi încălcate regulile. 

„Toată lumea se ceartă despre cum trebuie să te comporți în timpul competițiilor sportive. Să zicem, dacă trebuie să strângem mâna rivalilor. 

De exemplu, în timpul Campionatelor Mondiale de Scrimă. Nu sunt familiarizat cu regulile scrimei. Dar nu poți încălca regulile. În niciun caz. 

În Evul Mediu, erai decapitat pentru asta, pur și simplu. La noi erai rupt în bucăți”, a spus acesta.

Protestele provocate de descalificarea Olgăi Kharlan, joi, de la Campionatul Mondial de Scrimă de la Milano, au dus vineri la ridicarea suspendării pentru sabrera ucraineană care a refuzat să îi întindă mâna adversarei sale, rusoaica Anna Smirnova. Mai mult decât atât, Olga Kharlan a fost invitată la Jocurile Olimpice de la Paris, din anul 2024, de către preşedintele CIO, Thomas Bach.

Editor : A.R. | A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri