Mesajul lui Jeff Bezos, după primul zbor în spaţiu: „Terra e un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă facem pagube”

Data actualizării: Data publicării:
jeff bezos
Mesajul lui Jeff Bezos, după primul zbor în spaţiu. Foto: Profimedia

Miliardarul american Jeff Bezos a mărturisit  că a fost „înmărmurit de frumuseţea şi fragilitatea” Terrei după primul său zbor la bordul rachetei construite de compania Blue Origin.

„Toţi cei care au fost în spaţiu au spus că s-au întors schimbaţi şi că au rămas stupefiaţi, înmărmuriţi de Terra şi de frumuseţea ei, dar şi de fragilitatea ei şi sunt cu totul de acord cu aceştia'”, a afirmat fondatorul Amazon cu prilejul unei conferinţe de presă după zborul care l-a purtat la peste 100 de kilometri altitudine.

Terra este „un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă, facem pagube”, a afirmat Jeff Bezos. ''Una e să recunoaştem acest lucru şi alta e să constatăm cu propriii ochi cât este de fragilă cu adevărat''.

Acest prim zbor al Blue Origin a fost totodată primul care a transportat un pasager plătitor, o nouă etapă în industria turismului spaţial.

Lansatorul New Shepard, care a transportat capsula în interiorul căreia s-au aflat Jeff Bezos şi cei trei pasageri, a decolat marţi dimineaţă dintr-o regiune deşertică din Texas.

Alături de cel mai bogat om din lume, s-au aflat fratele miliardarului, Mark, pioniera în domeniul aviaţiei Wally Funk, de 82 de ani, şi primul client plătitor al Blue Origin, un olandez de 18 ani, Oliver Daemen. Aceştia din urmă au devenit cea mai vârstnică, respectiv cea mai tânără persoană care călătoreşte în spaţiu din istorie, scrie Agerpres.

Capsula s-a separat apoi de propulsor, iar echipajul a petrecut câteva minute la o altitudine de 107 kilometri, deasupra limitei recunoscute internaţional între atmosfera terestră şi spaţiu.

''Mi-a plăcut fiecare minut, mi-ar fi plăcut să dureze mai mult'', a spus Wally Funk adăugând că este ''nerăbdătoare să se reîntoarcă'' în spaţiu.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri