„Mi-au spus că mai am 12 ore de trăit”. Drama unui bărbat care s-a infectat cu hepatită B după ce s-a înțepat cu un cui

Data publicării:
mana de pacient internat in spital
Un bărbat din Marea Britanie spune că medicii i-au dat 12 ore de trăit după ce a ajuns la spital infectat cu hepatita B. Foto: Profimedia

Un bărbat din Marea Britanie spune că medicii i-au dat 12 ore de trăit după ce a ajuns la spital infectat cu hepatita B din cauza unui cui, relatează The Independent.

David Surtees livra paleți cu fructe și legume la școlile din York când s-a zgâriat la mână cu un cui.

La început nu a băgat de seamă, dar în săptămânile care au urmat se trezea „epuizat” și a început să întârzie zilnic la serviciu, pentru că adormea la loc.

„Am ajuns să-mi dau demisia pentru că eram prea obosit și nu mai puteam să muncesc”, a spus Surtees, în vârstă de 51 de ani.

A ajuns să doarmă între 15 și 16 ore pe zi, dar pentru că locuia singur, nimeni nu l-a ajutat să-și dea seama de ce boală suferea. Un prieten i-a salvat viața când i-a bătut la ușă într-o zi și a văzut că pielea lui se îngălbenise.

„Arăți îngrozitor”, i-a spus prietenul, care l-a dus la medicul de familie.

„De îndată ce m-a văzut recepționera, a sunat imediat medicul. Mi-a spus să merg imediat la spital”, povestește Surtees.

Când a ajuns la Spitalul Huddersfield, era atât de deshidratat încât a fost pus imediat pe perfuzii. Apoi i s-au făcut analize de sânge.

„Un medic specialist a venit să mă vadă și mi-a spus: Nu am văzut niciodată pe nimeni care să mai fie în viață cu așa o cantitate de virus. Cum de mai ești aici?”, a povestit el.

În cele din urmă, a fost diagnosticat cu hepatită B, o infecție hepatică care se răspândește prin sânge, material seminal și lichide vaginale. Infecția se transmite de obicei prin obiecte ascuțite care au fost contaminate cu sânge.

„Mi-a spus că am 12 ore de trăit și să-mi chem familia, să stea cu mine”, și-a amintit el.

Surtees a luat legătura cu fiica sa Mikah, care avea 10 ani la acea vreme, pentru a putea petrece ceea ce credea că sunt ultimele sale ore cu ea.

Dar spre surprinderea lui și a specialistului, bărbatul a luptat cu infecția, iar starea lui a început să se îmbunătățească. A stat însă 4 luni în spital, iar acum viața lui s-a schimbat total.

„Am doar 10% funcție hepatică. Am oboseală cronică. Nu pot merge mai mult de 200 de metri”, a povestit el.

Surtees nu mai poate muncii și este pensionat pe caz de boală. Trebuie să ia medicamente în fiecare zi.

„Am fost foarte activ din punct de vedere fizic. Mergeam la camping prin păduri, dar acum abia mai pot merge până la magazin din cauza oboselii cronice. Asta înseamnă că nici măcar nu pot munci”, spune el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri