Video Mii de susținători ai premierului spaniol Pedro Sanchez au venit la Madrid să îi ceară să nu demisioneze

Data actualizării: Data publicării:
Rally at Ferraz in support of Pedro Sánchez
În jur de 12.500 de suporteri ai premierului spaniol Pedro Sanchez au participat la o demonstrație de susținere la Madrid. Sursa foto: Profimedia Images

Mii de susținători ai premierului Pedro Sanchez și ai Partidului Socialist au venit, sâmbătă, din toată Spania, la un miting organizat la Madrid, pentru a-i cere prim-ministrului spaniol să rămână în funcție, după ce acesta a anunțat că se retrage din activitate pentru câteva zile pentru a se gândi dacă va demisiona din Executiv.

Sanchez a transmis miercuri, printr-o „scrisoare către cetățeni”, că se va retrage „pentru câteva zile” pentru a decide dacă dorește să continue să conducă guvernul, după ce o instanță a lansat o anchetă de corupție în afaceri în afacerile private ale soției sale. El a spus că aceasta face parte dintr-o campanie susținută de calomnie împotriva lui și a familiei sale de către oponenții politici.

Sanchez neagă acuzațiile aduse soției sale, Begona Gomez, și a spus că va anunța luni decizia sa privind viitorul său.

"Rămâi, Pedro, prim-ministru, rămâi. Suntem cu tine", a transmis Maria Jesus Montero, viceprim-ministru și ministrul Trezoreriei, la o ședință a comitetului federal al Partidului Socialist la sediul său din Madrid, informează Reuters.

Afară, susținătorii euforici s-au înghesuit pe străzi și au cântat melodii populare pop îndemnându-l pe Sanchez să rămână, cu multe steaguri fluturând, mulți având fețele pictate cu roșu.

Aproximativ 12.500 de susținători au participat la demonstrație, potrivit guvernului spaniol.

"Sper să continue, pentru că Spania trebuie să continue cu el. Dacă nu, mă sperie. Ne este frică de ce ar putea veni", a declarat pentru Reuters Leonor Romero, 56 de ani, un consilier din Huelva, sudul Spaniei.

"Trebuie să continue. Cred că nu va demisiona. Ne va lăsa orfani", a spus Jose Luis Trigo, 74 de ani, pensionar.

„Cer tuturor cetățenilor să nu se lase păcăliți. Spania nu are o problemă, cel care are o problemă judiciară este Sanchez, guvernul său, partidul său și cercul său. Lasă-i să o rezolve”, a declarat la o întâlnire la Tarragona, în Catalonia, Alberto Nuñez Feijoo, liderul Partidul Popular conservator de opoziție.

Procurorii din Madrid au transmis joi că fac apel la decizia de miercuri a tribunalului municipal de a examina plângerea privată, depusă de un grup activist legat de extrema dreaptă, împotriva lui Gomez pentru presupusul trafic de influență și corupție în afaceri.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri