Video Ministerul ucrainean al Apărării, mesaj critic către „experții în război”: Dacă vă ascultam în februarie 2002, acum nu mai existam

Data publicării:
mesaj ezgif.com-resize (30)

Ministerul ucrainean al Apărării a transmis joi noapte un mesaj critic către „experții în război”, care dau sfaturi și au opinii ferme despre cum ar trebui să arate strategia de apărare a Ucrainei. „Avem nevoie de muniție, nu de sfaturi”, spune apărarea ucraineană, mulțumind totuși pentru ajutorul primit până acum.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mesajul ministerului ucrainean vine după o serie de critici neasumate oficial, dar ajunse în presă „pe surse”, inclusiv din partea unor oficiali americani, cu privire la modul în care Ucraina își desfășoară trupele pe front în contraofensiva împotriva Rusiei.

„Se pare că toată lumea este acum expertă în războiul din Ucraina. Apreciem toată această atenție, dar vă amintim umil că, dacă ascultam ce spuneau non-ucrainenii în februarie 2022, acum nu mai existam. Vă mulțumim, dar avem nevoie de muniție, nu de sfaturi”, transmite Ministerul Apărării de la Kiev într-un mesaj video, montat pe fundalul unor imagini de război.

Mesajul este similar, dar mai puțin dur, cu cel transmis în urmă cu câteva zile de ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, care a spus că orice critică la adresa contraofensivei „echivalează cu... a scuipa în față (soldații ucraineni) care își sacrifică viața în fiecare zi, mergând înainte și eliberând kilometru după kilometru de pământ ucrainean”.

„Le recomand tuturor criticilor să tacă din gură, să vină în Ucraina și să încerce să elibereze singuri un centimetru pătrat", a mai declarat Kuleba.

De asemenea, mesajul amintește de celebra replică a lui Volodimir Zelenski, în primele zile ale războiului, când a primit propunerea din partea Statelor Unite de a fi scos în siguranță din țară: „Am nevoie de muniție, nu să fiu scos din țară” („I need ammunition, not a ride”).

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri