Ministerul ucrainean de Externe: "Viktor Orban are un dispreţ patologic pentru Ucraina şi ucraineni"

Data publicării:
Premierul Ungariei Viktor Orban.
Premierul Ungariei Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

Premierul Ungariei Victor Orban a fost acuzat că manifestă "un dispreţ patologic pentru Ucraina" într-un comunicat emis de Ministerul de Externe ucrainean, informează Agerpres. Acuzațiile vin după ce Orban a declarat într-un interviu că Ucraina rezistă în fața Rusiei datorită armelor primite din SUA, iar dacă SUA nu va mai trimite arme, va fi pace.

"Declarațiile primului ministru al Ungariei demonstrează un dispreț patologic pentru Ucraina și poporul ucrainean, care rezistă în fața agresiunii ruse", se arată în comunicatul în care Orban este acuzat de "miopie politică".

"Înfrângerea Ucrainei în război, pe care Viktor Orban o cere indirect, ar duce la o ameninţare directă a Rusiei pentru Ungaria şi unguri. Liderul maghiar ar trebui să se întrebe dacă el îşi doreşte pace. Dacă răspunsul este da, atunci trebuie să îşi folosească legăturile strânse cu Moscova pentru a opri agresiunea împotriva Ucrainei", se mai arată în comunicat.

Afirmaţia care a înfuriat Kievul a fost făcută de Orban într-un interviu pentru publicaţia Magyar Nemzet.

"Ucraina poate să lupte doar atâta timp cât Statele Unite o sprijină cu bani și arme. Dacă americanii își doresc pace, atunci va fi pace", a spus Orban.

Acesta a mai declarat şi în trecut că pacea în Ucraina poate fi înfăptuită doar prin negocieri între Rusia şi Statele Unite.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri