Video Ministrul de Externe britanic a fost surprins de un raid aerian în Israel. Momentul în care e dus în buncăr

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-10-11 183004
Foto: Captură video X ( fostă Twitter)

Ministrul de Externe britanic, James Cleverly, aflat într-o vizită oficială în sudul Israelului, a fost surprins, miercuri, de un raid aerian. În imaginile postate pe rețelele sociale, se poate observa cum oficialul este îndrumat spre buncăr, în timp ce mai multe persoane aleargă să se adăpostească, iar sirenele sună pe fundal. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cleverly a sosit miercuri în Israel în semn de „solidaritate neabătută” cu acesta în urma atacurilor Hamas, informează dpa, potrivit Agerpres. 

„Secretarul Externelor a sosit astăzi în Israel pentru a demonstra solidaritatea neabătută a Regatului Unit cu poporul israelian în urma atacurilor teroriste ale Hamas”, a declarat un purtător de cuvânt al Foreign Office.

Ministrul „se va întâlni cu supravieţuitori ai atacurilor şi cu lideri israelieni pentru a sublinia sprijinul Regatului Unit pentru dreptul Israelului la autoapărare”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Vizita lui Cleverly are loc în timp ce guvernul israelian continuă loviturile aeriene împotriva aşezărilor din Fâşia Gaza după atacul Hamas din weekend.

Guvernele american şi britanic şi-au declarat sprijinul ferm pentru executivul lui Benjamin Netanyahu după incursiunea militanţilor palestinieni.

Vizita ministrului britanic survine în contextul temerilor că acest conflict, care a făcut deja cel puţin 2.100 de morţi de ambele părţi, ar putea să escaladeze şi mai mult.

BBC, citând o sursă oficială, a transmis că 17 persoane cu cetăţenie britanică - printre ei şi copii - sunt fie moarte, fie dispărute.

O estimare anterioară vorbea despre cel puţin zece.

Guvernul britanic nu a confirmat vreo cifră, explicând că situaţia este în evoluţie rapidă.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri