Misterioasa minge de fier din Japonia a fost luată de pe plajă. Autoritățile sunt criticate pentru că nu au spus nici acum ce este

Data publicării:
Misterioasa minge de fier care a eșuat pe o plajă din Japonia
Misterioasa minge de fier care a eșuat pe o plajă din Japonia. Sursa: captură video

Sfera metalică eșuată pe o plajă din Japonia, care a declanșat un val de teorii și speculații din cauza originii sale necunoscute, a fost luată de autorități. Totuși, acestea nu au precizat ce este ciudatul obiect, devenind ținta criticilor și ironiilor, relatează BBC.

Au fost difuzate imagini cu un vehicul care ridică sfera uriașă. Oficialii locali din Hamamatsu au spus că obiectul va fi depozitat „pentru o anumită perioadă de timp”, apoi va fi „eliminat”.

Dar mulți oameni se întreabă de ce oficialii japonezi nu au spus clar despre ce este vorba.

Interesul pentru obiect - denumit „Oul Godzilla”, „geamandură de acostare” sau „obiect din spațiul extraterestru” a devenit uriaș la începutul acestei săptămâni, după ce o femeie care a observat obiectul neobișnuit de pe țărm a alertat poliția.

Polițiștii și o echipă de pirotehniști au fost trimiși să verifice obiectul. Analizele cu raze X nu au dezvăluit mare lucru în afară de faptul că mingea nu stă să explodeze.

Cred că toată lumea din Hamamatsu era îngrijorată și curioasă despre ce era vorba, dar sunt ușurat că totul s-a terminat, a declarat un oficial local pentru presa japoneză.

Mulți oameni au criticat sau ironiat autoritățile pentru că nu au spus ce este de fapt obiectul.

„Nu -mi vine să cred că oficialii dintr-o țară înconjurată de ape nu recunosc o geamandură”, a scris utilizator pe Twitter.

OMG! Este o geamandură de acostare din oțel. Sunt jenat să fiu japonez, a scris altul.

Biroul local de inginerie civilă din Hamamatsu a declarat că „crede că este o geamandură fabricată în străinătate”.

Prof. Mark Inall, un oceanograf la Asociația Scoțiană pentru Științele Marine, a spus că și-a dat seamaimediatdespre ce este vorba.

Este foarte ușor de recunoscut. Le folosim pentru a menține pe poziție instrumentele care plutesc în ocean”, a spus el.

Astfel de geamanduri eșuează adesea pe coasta Scoției, a adăugat el.

Deși profesorul Inall spune că a fost surprins de faptul că sfera metalică nu a fost identificată mai repede, el a recunoscut că publicul larg nu avea cum să știe despre ce este vorba.

„Putea fi confundată cu o mină din Al Doilea Război Mondial, dar o mină ar avea țepi”, a spus el.

Inall a adăugat că astfel de obiecte pot pluti în ocean timp de zeci de ani și pot ajunge la țărm ruginite și fără marcajele originale.

Imaginile obiectului difuzate de televiziuni au provocat speculații pe rețelele sociale, mai ales că au apărut la scurt timp după ce Japonia a declarat că „suspectează” că mai multe baloane spion chineze au fost zărite pe teritoriul său în ultimii ani.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri