Băsescu, pregătit să-l dea în judecată pe Dodon

Data publicării:
traian basescu 24.11

Traian Băsescu a declarat, marţi, la Braşov, răspunzând unei întrebări, că nu îi este teamă că va pierde cetăţenia moldoveană, iar dacă noul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, va decide să-i retragă cetăţenia, îl va da în judecată.

traian basescu digi24 timisoara

 

Băsescu a fost întrebat dacă îi este teamă că noul preşedinte al Republicii Moldova îi va retrage cetăţenia moldoveană, întrucât a a declarat că a susţinut-o pe Maia Sandu la alegerile prezindenţiale.

”Nu mi-e teamă că o să pierd cetăţenia, o să-l dau în judecată. Dodon a pierdut cu mine deja la Curtea Constituţională. Ce hotăreşte un popor aia merită şi poporul, şi cel ales. Nu putem spune că nu merită. Eu am susţinut-o pe Maia Sandu şi îmi pare rău că nu a câştigat“, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a participat, marţi, la Braşov, la comemorarea muncitorilor morţi în timpul revoltei din 15 noiembrie 1987.

Marţi după-amiază, PMP Braşov îşi va lansa candidaţii la alegerile parlamentare. La eveniment va lua parte şi Traian Băsescu.

În 3 noiembrie, Traian Băsescu, alături de soţia sa, Maria, a depus, jurământul ca cetăţean moldovean, evenimentul având loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. 

Duminică, Traian Băsescu a votat la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, el declarând că a votat pentru candidatul care în campania electorală a susţinut că va menţine drumul european al Republicii Moldova şi apropierea de România, anume Maia Sandu.

Băsescu nu a votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, întrucât Igor Dodon atacase la Curtea Constituţională a Republicii Moldova decretul prin care preşedintele Timofti i-a acordat titlul de cetăţean.

”Nu am votat (în primul tur - n.r.), pentru că încă nu am depus jurământul pentru că domnul Dodon, acest domn prorus, a atacat la Curtea Constituţională a Republicii Moldova decretul prin care preşedintele Timofti mi-a acordat titlul de cetăţean. Săptămâna trecută a judecat Curtea Constituţională, a respins plângerea acestui Dodon şi asta înseamnă că în turul doi voi vota pentru Maia Sandu”, spunea Băsescu, la B1 TV.

După ce Băsescu a depus jurământul, Igor Dodon declara că dacă va deveni preşedinte îi va retrage cetăţenia fostului preşedinte român.

”Domnule Băsescu, profitaţi acum. După 13 noiembrie nu veţi mai avea cetăţenie. Eu susţin statalitatea Republicii Moldova. Pregătiţi-vă, domnule Traian Băsescu, după 14 noiembrie veţi pierde cetăţenia pe care nu o meritaţi” spunea liderul PSRM, Igor Dodon, la o dezbatere televizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri