Dodon, către politicienii români: Staţi acasă!

Data publicării:
igor dodon - kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le transmite politicienilor români că nu au ce să caute la Chişinău ca să facă politică, o aluzie la recenta vizită a fostului președinte Traian Băsescu în Republica Moldova.

„Fraţi, fraţi, dar brânza e cu bani. Staţi acasă, veniţi în ospeţie”, a spus Dodon, care l-a criticat din nou pe fostul preşedinte Traian Băsescu, scrie Deschide.md, preluat de News.ro.

Într-o intervenţie live pe reţeua de socializare ok.ru, Dodon şi-a exprimat dezaprobarea faţă de vizitele dese pe care Traian Băsescu le face în Republica Moldova.

„Nu aveţi ce să umblaţi pe aici (către politicienii români - n.r.) cum umblă Băsescu acesta prin sate. Mare erou, l-au fugărit de la dânsul din ţară şi a venit să ne facă nouă aici politică”, a acuzat Igor Dodon. El a făcut referirea la Traian Băsescu când a fost rugat să comenteze relaţia cu România, spunând că are o singură problemă cu autorităţile de la Bucureşti - unioniştii.

„I-am expediat preşedintelui Iohannis o invitaţie să vină într-o vizită oficială în Republica Moldova. Deocamdată, nu am primit răspuns. Noi cu românii nu avem niciun fel de probleme, cu excepţia uneia: că ei îi susţin pe unii de acolo, unioniştii, care vor să distrugă statalitatea noastră. La acest capitol, niciodată nu vom găsi compromis. Fraţi, fraţi, dar brânza e cu bani. Staţi acasă, veniţi în ospeţie. Chiar l-am servit pe ambasadorul României cu vin de-al meu de acasă. Veniţi la mine în beci, vă servesc cu un pahar de vin, cu mămăligă dacă vreţi, dar staţi acasă”, a declarat preşedintele Republicii Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri