Atac armat pe aeroportul din Chișinău. Un cetățean străin a deschis focul și a ucis doi moldoveni

Data actualizării: Data publicării:
Moldova Airport Security Incident
Împușcături pe aeroportul din Chișinău. Un cetățean străin a deschis focul si a ucis două persoane. Foto: Profimedia Images

Un incident armat a avut loc vineri pe aeroportul din Chişinău, unde un cetăţean străin a deschis focul, ucigând  două persoane, cetățeni moldoveni. Atacatorul a fost în cele din urmă capturat, după ce a fost rănit de forțele speciale ale poliției, relatează presa de peste Prut.

ACTUALIZARE 22:27 Șeful Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, Viorel Cernăuțeanu, a declarat, vineri seară, că atacatorul de la aeroportul din Chișinău, care a ucis două persoane după ce a luat arma unui polițist de frontieră, este în grija medicilor și sub supraveghere. El dă asigurări că „nu sunt motive care să ducă la perturbarea și la mersul denaturat în rândul societății”. Totodată, oficialul spune că au fost sporite măsurile de securitate de la aeroport dar adaugă că incidentul nu a fost „o breșă”.

ACTUALIZARE 19:30 - Potrivit premierului Dorin Recean, bărbatul care a împușcat mortal două persoane pe aeroportul din Chișinău este un cetățean din Tadjikistan în vârstă de 34 de ani. În atacul armat a fost rănit și un pasager a precizat Recean.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE 18:47 - „Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie.

Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală.

Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte.

Citiși și:
Maia Sandu, după atacul armat de pe aeroportul din Chișinău: Organele de forță sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova

Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol.

Conducerea țării a fost informată de urgență în legătură cu situația respectivă”, se arată într-un nou comunicat al Ministerului de Interne.

ACTUALIZARE 18:37 - Presa din Republica Moldova scrie că bărbatul care a tras cu arma ar fi cetățean rus și posibil chiar mercenar Wagner și sosise din Turcia. Cele două persoane împușcate ar fi decedat, mai informează jurnaliști de la Chișinău.


Știrea inițială:

Alertă la Aeroportul Internațional Chișinău după ce în interior au fost auzite împușcături, relatează TV8.md. Informația a fost confirmată de șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco.

Sursele TV8 susțin că bărbatul care a tras din armă ar fi un cetățean străin venit din Turcia. Din cauza că i-a fost interzisă intrarea în țară, ar fi smuls pistolul unui polițist de frontieră și ar fi tras mai multe focuri de armă. Incidentul s-a soldat cu victime.

„În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile confirmă două victime. Exact în acest moment Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului”, stransmite Ministerul de Interne. Toate autoritățile statului competente se află la fața locului. Lucrăm pentru a aduce la normalitate situația.

Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut două victime în urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri