Video Momentul în care un vehicul rusesc de deminări, plin cu peste 700 de kilograme de exploziv, e aruncat în aer de o dronă ucraineană

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-resize (9)
Vehicul rusesc încărcat cu explozivi distrus de o grenadă lansată de o dronă ucraineană. Captură gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Pe rețelele sociale a fost publicată o înregistrare video care prezintă momentul în care un vehicul rusesc specializat în deminări, încărcat cu peste 700 de kilograme de exploziv, este aruncat în aer de o grenadă lansată de o dronă ucraineană.

Conform Ukraine Weapons Tracker, un cont de Twitter specializat în monitorizarea și agregarea înregistrărilor foto și video ale luptelor din Ucraina, vehiculul rusesc este un model UR-77, specializat în deminări.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mai exact blindatul poate lansa două rachete care au atașate câte un „cablu” prevăzut cu explozibili, peste o zonă minată. Odată detonată încărcătura, unda de șoc distruge minele sau muniția neexplodată pe o zonă de 90 de metri lungime și 6 metri lățime, ceea ce permite o breșă într-un câmp de mine.

Ucraina este în prezent țara cu cea mai mare suprafață minată și nu are suficiente resurse să curețe linia frontului.

„Câmpurile de mine rusești sunt un obstacol serios pentru trupele noastre, dar nu de netrecut. Avem geniști calificați și echipamente moderne, dar sunt extrem de reduse pentru frontul care se întinde pe sute de kilometri în estul și sudul Ucrainei”, a spus ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

„Asistăm la cea mai mare suprafață terestră cu mine de război și la un tip de contaminare cu muniții neexplodate care a mai fost văzută în Europa doar după cel de-al doilea război mondial”, a declarat Pete Smith, fost ofițer în armata britanică. „Există dovezi considerabile ale câmpurilor minate în linie pe suprafețe mari. Zilele trecute, cineva a mers de-a lungul unui câmp minat de 1,5 km, care avea o mină TM-62 plasată la fiecare metru și asta este doar o mică parte din Mikolaiv”.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri