Cutremur produs în Irak. Peste 400 de oameni au murit şi peste 7.000 au fost răniţi

Data actualizării: Data publicării:
iran

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,3 produs în Irak, duminică seară, a lăsat în urmă sute de morţi şi multă panică.

ACTUALIZARE.  Cel puțin 400 de oameni au murit și peste 7000 au fost răniţi, în zona de graniţă dintre Irak şi Iran, în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,3 produs pe partea irakiană. Acolo au fost şi cele mai mari distrugeri. Cutremurul a fost resimtit si in Turcia, Israel si Kuweit şi a avut 145 de replici. Operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare. Echipele de intervenţie ajung însă greu în zonele afectate, pentru că sunt regiuni muntoase greu accesibile. Organizaţiile neguvernamentale spun că cel puţin 70 de mii de oameni au ramas fără adăpost şi depind de ajutoarele guvernamentale.

ACTUALIZARE. Cel puțin 335 de oameni au murit şi peste 5.600 au fost răniţi, în zona de graniţă dintre Irak şi Iran. Un cutremur cu magnitudinea 7,3 s-a produs pe partea irakiană. Cele mai mari distrugeri sunt pe partea iraniană.

ACTUALIZARE: Cel puţin 210 oameni au fost ucişi în urma cutremurului cu magnitudinea 7,3 grade care s-a produs la graniţa dintre Iran şi Irak, iar alte peste 1.700 de persoane au fost rănite, în timp ce echipele de salvare continuă să caute victimele sub dărâmături, potrivit autorităţilor din cele două ţări, scrie Reuters citat de News.ro.

ACTUALIZARE: Cel puţin 145 de oameni au murit în zona de graniţă dintre Irak şi Iran. Un cutremur cu magnitudinea 7,3 s-a produs pe partea irakiană.Cele mai mari distrugeri sunt pe partea iraniană, unde autorităţile au anunţat că 141 de oameni şi-au pierdut viaţa. O agenţie locală de ştiri spune şi că sunt aproape o mie de răniţi.

Seismul a avut loc pe partea irakiană, la o adâncime de 23 de kilometri, potrivit USGS, şi a scos din case mii de oameni.

Cel puţin 150 de persoane au fost rănite şi mai multe clădiri s-au prăbuşit, dar până în acest moment nu se ştie cu exactitate cât de mari sunt pagubele materiale.

Alimentarea cu electricitate pe o rază de zeci de kilometri a fost întreruptă, în urmă mişcării telurice.

Cutremurul s-a resimţit în mare parte din teritoriile irakian şi iranian, dar şi în Turcia şi Kuweit.

Românul Ionuț Ursu, implicat în mai multe proiecte de voluntariat, se află în Irak. El ne-a trimis pe Facebook următorul mesaj:  „În această seară, la ora 20:27, aflându-mă în Irak, zona Erbil, am fost surprins de un cutremur de 7,6 grade, adâncime de 10 km. În zonă nu s-au înregistrat pagube materiale, victime. Pot să spun ca oamenii au ieșit din case, iar unii s-au speriat foarte tare. Intensitatea cutremurului - a durat aproximativ 2 minute. În această perioadă eu mă aflu în Irak pentru un proiect umanitar medical”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri