"Mulți oameni" au vrut să meargă în excursia de schi de 700 de euro în Coreea de Nord. Despre ce e vorba de fapt

Data publicării:
Masik Pass
"Mulți oameni" au vrut să meargă în excursia de schi de 700 de euro în Coreea de Nord. Grupul va vizita monumente din Phenian, iar apoi vor merge spre Masik Pass. FOTO Profimedia Images

Primul grup de turiști căruia i s-a permis intrarea în Coreea de Nord, pentru prima oară de la începutul pandemiei, va ajunge curând acolo. Este vorba despre un grup de turiști ruși, unii dintre ei fiind interesați de schi și snowboard. Pachetul turistic costă aproximativ 700 de euro de persoană.

Din cauza războiului din Ucraina, rușii nu mai pot intra în majoritatea țărilor europene. Coreea de Nord face însă excepție.

Turiștii ruși vor vizita capitala Phenian și apoi vor merge la schi, a spus pentru Euronews Inna Mukhina, directorul general al agenției Vostok Intur care organizează turul.

În octombrie 2023, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că va recomanda Coreea de Nord ca destinație de vacanță pentru turiștii ruși.

Sunt "mulți" oameni care au vrut să vină ca turiști în Coreea de Nord, a afirmat Mukhina, care a adăugat că grupul este format din persoane "din toată Rusia".  Ea a mai spus că din grup fac parte și elevi de la o școală care pregătește copii pentru olimpiade.

Mukina a susținut că motivele rușilor de a vizita Coreea de Nord sunt diferite. Unii vor să viziteze o țară care a fost închisă până acum, în timp ce alții sunt mai interesați de schi și snowboard.

"Ne place să schiem", a spus Galina Polevshchikova, înainte să urce în avionul cu destinația Phenian. "Îmi doresc foarte mult să merg acolo pentru că este probabil cel mai închis loc unde ai ocazia să ajungi", a spus ea.

Grupul nu este unul turistic în sensul clasic, ci "o delegație pilot" care ar putea deschide calea altor grupuri de turiști ruși.

Ce vor face turiștii în călătorie?

Potrivit unor informații transmise de agenția Tass, grupul va vizita monumente din Phenian, iar apoi vor merge spre Masik Pass, unde se află cea mai modernă stațiune de schi din țară. "Acolo veți găsi într-un adevărat paradis pentru iubitorii sporturilor de iarnă! Veți găsi pârtii incredibile cu diferite niveluri de dificultate, care vor satisface atât nevoile schiorilor experimentați, cât și pe cele ale începătorilor", este descrierea prin care stațiunea este promovată pe site-ul agenției Vostok Intur.

Cât costă o excursie la schi în Coreea de Nord?

Pachetul pentru turul turistic rusesc costă aproximativ 700 de euro de persoană, potrivit Tass și agenția de turism.

Călătoria i-a surprins pe observatorii din Asia, care se așteptau ca primii turiști post-pandemie în Coreea de Nord să vină din China, cel mai mare aliat diplomatic al său.

Tass a raportat că acest tur turistic  fost organizat în baza unui acord încheiat între Oleg Kozhemyako, guvernatorul regiunii Primorye, și autoritățile nord-coreene. Kozhemyako a mers la Phenian în decembrie pentru discuții privind consolidarea relațiilor economice. Înainte de acea călătorie, el a declarat presei ruse că vor avea loc discuții despre turism, agricultură și schimburi comerciale. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri