NATO şi UE salută ajutorul SUA pentru Ucraina: Este un mesaj clar pentru Kremlin

Data publicării:
Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. F
Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Foto: nato.int

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a salutat sâmbătă aprobarea de către Camera Reprezentanţilor din SUA a unui pachet de ajutor de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Salut adoptarea de către Camera Reprezentanţilor din SUA a unui nou pachet semnificativ de ajutor pentru Ucraina. Ucraina foloseşte arme furnizate de aliaţii NATO pentru a distruge capacităţile de luptă ruseşti. Acest lucru întăreşte securitatea noastră, a tuturor, în Europa şi America de Nord”, a scris Stoltenberg pe X.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat votul din Camera Reprezentanţilor.

Salut votul Camerei Reprezentanţilor din SUA care aprobă mult aşteptatul ajutor crucial de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Acest lucru trimite un mesaj clar Kremlinului: cei care cred în libertate şi în Carta Naţiunilor Unite vor continua să sprijine Ucraina şi poporul său”, a scris Michel pe X.

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat sâmbătă, printr-o majoritate bipartizană, un pachet mult aşteptat de aproape 61 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia.

Această asistenţă militară şi economică, rezultatul unor luni de negocieri extrem de tensionate şi laborioase, trebuie aprobată acum de Senat, unde un prim vot ar putea avea loc chiar marţi.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri