Netanyahu spune că ajutorul pentru Israel aprobat în Congresul SUA „apără civilizația occidentală”

Data publicării:
netanyahu face declaratii
Benjamin Netanyahu. Foto: Profimedia

Votul pentru un nou ajutor militar american în valoare de mai multe miliarde de dolari pentru Israel „apără civilizaţia occidentală”, a declarat, sâmbătă, prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, pe fondul războiului cu teroriștii Hamas şi al tensiunilor tot mai mari cu Iranul.

„Congresul SUA tocmai a adoptat cu o majoritate covârşitoare un proiect de lege foarte apreciat privind ajutorul, care arată un sprijin bipartizan puternic pentru Israel şi apără civilizaţia occidentală. Le mulţumesc prietenilor noştri, mulţumesc Americii!”, a scris Netanyahu pe Twitter.

Anterior, şeful diplomaţiei israeliene, Israel Katz, a spus că votul Camerei Reprezentanţilor din SUA privind noul ajutor militar trimite „un mesaj puternic inamicilor noştri”.

Votul „dovedeşte legăturile strânse şi parteneriatul strategic dintre Israel şi Statele Unite şi trimite un mesaj puternic duşmanilor noştri”, a scris Katz pe contul său de Twitter.

Aceste fonduri vor fi folosite, printre altele, pentru a consolida scutul antirachetă al Israelului, numit „Iron Dome”. Proiectul de lege trebuie, acum, aprobat de Senat, unde un prim vot ar putea avea loc chiar marţi.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri