Netanyahu trimite delegații în Egipt și Qatar care să negocieze eliberarea ostaticilor ținuți de Hamas în Gaza

Data actualizării: Data publicării:
netanyahu
Biroul lui Netanyahu a transmis că premierul a discutat cu şeful Mossad pe tema negocierilor. Sursa foto: facebook.com/Netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a aprobat trimiterea unor delegaţii în Egipt şi Qatar, unde negociatorii încearcă să obţină eliberarea ostaticilor israelieni în cadrul unui posibil acord de încetare a focului în Gaza, a informat vineri biroul său, potrivit Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

'Benjamin Netanyahu a discutat cu directorul Mossad (serviciul de informaţii externe) şi cu directorul Shin Bet (securitatea internă) şi a aprobat un nou ciclu de negocieri în zilele următoare, la Doha şi Cairo', a precizat biroul său într-un comunicat.

După ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni o rezoluţie cerând o 'încetare imediată a focului', Israel şi Hamas se acuză reciproc pentru incapacitatea de a ajunge la un acord de armistiţiu după aproape şase luni de război în Fâşia Gaza.

Qatar, care joacă rol de mediator, a declarat marţi că negocierile între Hamas şi Israel cu privire la un armistiţiu în Gaza şi eliberarea ostaticilor continuau, însă de atunci au parvenit puţin informaţii de la diferitele părţi.

Biroul lui Netanyahu a mai transmis că premierul a discutat cu şeful Mossad, David Barnea, pe tema negocierilor, însă nu a precizat dacă Barnea va merge la Doha sau la Cairo pentru negocieri.

Potrivit Israelului, din cele în jur de 260 de persoane luate ostatice la 7 octombrie 2023, 130 se află încă în Gaza, inclusiv 34 decedate între timp.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri