Ninsorile dau peste cap transportul din China în timpul Festivalului Primăverii când are loc marea „migrație”

Data publicării:
profimedia-0843354594
Compania China Railway Wuhan Bureau Group şi-a anunţat duminică intenţia de a suspenda 141 de curse feroviare dus-întors din cauza ninsorilor şi a vremii geroase. Sursa foto: Profimedia Images

Ninsorile abundente care au cuprins regiuni din centrul şi estul Chinei începând de miercuri au perturbat transporturile în provinciile Hubei, Hunan şi Anhui, într-o perioadă în care se celebrează Festivalul Primăverii, Anul Nou Chinezesc, transmite duminică agenţia Xinhua, preluată de Agerpres.

În perioada Festivalului Primăverii, cum mai este numit Anul Nou Chinezesc, Ministerul Transporturilor a estimat aproximativ 3 miliarde de călătorii.

Chinezii sărbătoresc Festivalul Primăverii timp de 40 de zile, în perioada 10 ianuarie-18 februarie. Anul Nou a fost sărbătorit în ziua de 25 ianuarie.

Restricţiile au provocat neplăceri pentru numeroşi călători în timpul "migraţiei" de sărbători, fenomen cunoscut sub numele de "chunyun", care a început pe 26 ianuarie şi se va încheia pe 5 martie.

În provincia Anhui din estul Chinei, la peste 95 de staţii de taxare de pe autostrăzi a fost refuzat accesul autovehiculelor începând de duminică dimineaţă, din cauza zăpezii şi a condiţiilor de îngheţ.

Potrivit companiei Hubei Airports Group, ambele piste ale Aeroportului Internaţional Wuhan Tianhe din provincia Hubei au fost închise începând de sâmbătă seara din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Aeroportul Wuhan Tianhe a desfăşurat o intervenţie de urgenţă pentru îndepărtarea zăpezii şi a gheţii, sâmbătă dimineaţă, şi a anunţat reluarea activităţii pe piste duminică.

În aceeaşi provincie Hubei, aeroportul din oraşul Jingzhou, a fost, de asemenea, închis sâmbătă.

Compania China Railway Wuhan Bureau Group şi-a anunţat duminică intenţia de a suspenda 141 de curse feroviare dus-întors din cauza ninsorilor şi a vremii geroase.

Autoritatea feroviară a desfăşurat aproape 3.000 de angajaţi pentru a efectua lucrări de deszăpezire în zona a circa 4.000 de macazuri de cale ferată pentru a asigura buna funcţionare a serviciilor.

În provincia învecinată Hunan, autoritatea feroviară a impus restricţii de viteză pe căile ferate de mare viteză Chongqing-Xiamen şi Zhangjiajie-Jishou-Huaihua, ceea ce a condus la întârzieri pentru unele trenuri. Compania China Railway Guangzhou Group a suspendat, de duminică până luni, 20 de curse feroviare de mare viteză cu trecere prin această provincie.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri