Video Noi imagini cu luptele din Insula Șerpilor. Secretul pe care l-a păstrat până acum Kievul

Data actualizării: Data publicării:
soldat ucrainean pe insula serpilor
Ucrainenii au trimis în luna mai soldați în Insula Șerpilor, potrivit unor noi imagini publicate de presă Foto: captură video

Noi imagini, cu lupte de pe Insula Șerpilor, au fost publicate de presa ucraineană. Par să fi fost filmate în luna mai, în timpul unor ciocniri despre care niciunul dintre liderii de la Kiev nu a vorbit.

Se pot observa soldați ucraineni care se află pe insulă și care se luptă cu rușii. Într-un cadru apare și un sistem rusesc de apărare antiaeriană. Ucrainenii nu au spus niciodată până acum că au trimis soldați pe insula Șerpilor în mai. Au vorbit doar despre bombardamente aeriene, cu avioane și drone. Într-unul dintre aceste atacuri ar fi fost distrus un sistem antiaerian ca cel din filmare.

În schimb, Rusia a spus, la vremea aceea, că trupele speciale ucrainene au luat cu asalt Insula Șerpilor înainte de 9 mai. Oficialii de la Moscova au transmis atunci că atacul a eșuat și că zeci de militari ucraineni au murit.

Insula Șerpilor a fost eliberată, fără luptă, pe 30 iunie, adică la aproximativ două luni după momentul realizării acestei filmări.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri