Noile gafe ale lui Biden: A confundat Ucraina cu Irak și s-a scuzat spunând că acolo a murit fiul său. Beau a murit de cancer, în SUA

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden cu ochii închiși
Președintele american, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a confundat pentru scurt timp războiul din Ucraina cu cel din Irak, în timp ce vorbea despre problema inflației. A realizat imediat greșeala și s-a corectat, adăugând că se gândește la Irak pentru că acolo a murit fiul său. În realitate, Beau Biden a murit de cancer cerebral în 2015, în Statele Unite.

Joe Biden a afirmat greșit în timpul unui discurs de marți că inflația a fost cauzată de războiul din Irak, înainte de a se corecta spunând că e vorba de războiul din Ucraina.

„Inflația este o problemă la nivel mondial în acest moment, din cauza războiului din Irak și a impactului asupra petrolului și a ceea ce face Rusia... scuzați-mă, războiul din Ucraina”, a spus Biden.

Președintele american a adăugat apoi că a greșit spunând de războiul din Irak pentru că acolo a murit fiul său, Beau.

În realitate, însă, Beau Biden a murit de cancer cerebral în 2015, la vârsta de 46 de ani, după ce a fost internat în Statele Unite. Fiul cel mare al actualului președinte al SUA a servit în Irak în 2008-2009.

Joe Biden a sugerat anterior că, de fapt, cancerul fiului său ar fi putut fi cauzat de expunerea la substanțe toxice care au fost eliberate în timpul incinerării deșeurilor în instalațiile militare americane, inclusiv în Irak.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri